реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Почуй нас, владо! Пенсійна реформа. Думки вголос

Редакція поцікавилася в деяких мешканців Чернігова, якої вони думки про пенсійну реформу? Адже це питання хвилює багатьох людей: тих, кому прийшов час йти на пенсію вже зараз, і хто про «відпочинок» ще тільки мріє.
Помітно те, що більшість респондентів категорично проти фотографування,чого не спостерігалося раніше і, як сказав один співбесідник «чого доброго, і нас ще в буцегарню загребуть?», маючи на увазі останні затримання правоохоронними органами деяких осіб з опозиції. Також більшість респондентів не забажали для газети вказувати свої прізвища, лише назвали їх журналістам.

Олена К., медичний працівник, медсестра:

− Схоже, наша влада мало знає проблеми людей. Бо замість того, щоб не збільшувати пенсійний вік, треба створювати робочі місця – будувати заводи, інші підприємства. Тоді будуть джерела поповнення до Пенсійного фонду. А за рахунок ущемлення інтересів простого люду, які й так ледве кінці з кінцями зводять, то неправильно. Перед виборами обіцяла влада нам, що життя покращиться вже сьогодні. Тепер ми бачимо усі, для кого воно покращилося.

Тетяна Сидорова, працівниця комунального господарства Чернігова:

− Мені оце залишилося до 55 років ще один рік працювати, так я і так оце думаю, якби якось доробити до пенсії – все життя на ногах. Ото б Януковичу та Тігіпку лом в руки дати, та хай би вони подовбали оцей лід та лопатами сніг повідкидали, так я б подивилась, тоді б вони про підвищення пенсійного віку по−іншому забалакали б…

Василь Лисюк, колишній військовослужбовець:

− Якби наша влада дійсно думала про простих людей, то вона б встановила обмеження у грошовому вимірі, а не так як це вона зробила. Цинічна заява Тігіпка−Азарова про те, що буде встановлено обмеження пенсії у 12 мінімалок, це наруга над нами. Мінімальна пенсія зростає щороку приблизно на 60−80 гривень, а це означає, що державні службовці−пенсіонери отримуватимуть збільшену пенсію щороку на 700−900 гривень, а не так як прості пенсіонери – на 60 – 80 грн. Якби вони визначили граничну межу, наприклад, 7−8 тисяч, то це було б ще якось зрозуміло, хоча з іншої сторони доярка, яка все життя пропрацювала в колгоспі, а бо лікар, який все життя своє рятував життя людей, отримують мінімальну або трохи вищу мінімальної пенсію.

Микола В, ветеран залізниці:

− Треба дати нашим депутатам, які чомусь себе народними називають, їхнім дружинам, дітям дати в руки кирку та на залізничні шляхи відправити – нехай там попрацюють, як я все життя своє «пахав». Тут думаєш, як дотягти до цієї пенсії, що зараз існує… Дуже сподіваюсь, що нинішні урядовці та депутати з президентом будуть у пеклі «жаритися» разом зі своїми награбованими мільярдами та заздалегідь нарахованими собі багатотисячними пенсіями.

Роман Савицький, вахтер:

− Оце дивлюся на ті хороми, що показують нам по телебаченню і думаю собі: нехай навіть і по десять−двадцять тисяч гривень нові багатії отримують, так все рівно ніяк не збудуєш палаци, в яких вони мешкають. Виходить, що нам збільшують пенсійний вік для того, щоб вони на наші гроші (відрахування) собі й надалі будували розкішні вілли та трьохповерхові будинки? Я працюю вахтером. Пенсіонер. Отримую мінімальну заробітну платню. А після їхніх реформ я отримуватиму на 50 відсотків менше зарплати? То що ж вони роблять? Ще й комунальні послуги збільшуються, за електроенергію вдвічі доведеться, про що вже повідомили по телебаченню, платити…

Сергій П, педагог:

− При такому житті, коли все дорого: і продукти, і медикаменти, а про лікування я взагалі мову не веду – яке ж воно дороге, так до пенсії і взагалі не доживеш. Спеціально роблять, щоб не було кому платити пенсії. Виходить так – працюєш все життя, горбишся на них – панів, що нам такі закони придумують, і потім пенсію отримаєш, а через рік−два в домовину? Хіба так можна знущатися над людьми? Тігіпко нам розповідає, що в багатьох країна Європи теж підвищують вік пенсійний. Так що ж він рівняє їхня життя з нашим? Це ж несумісні речі таке порівнювати!

Юрій Ш., професію не вказав:

− Після того, як влада бажає реалізовувати антинародні провальні кодекси: податковий, житловий, пенсійний, а далі вже пора нарешті в Україні зрозуміти, хто нами керує? Тому необхідний ухвалений Всенародним референдумом, наприклад, ввести «Кодекс честі високопосадовців», в якому були б обмежені брехливі обіцянки по соцстандартах для народу, відмінені різні пільги високопосадовцям, навіть по розрахунках пенсій тощо. Щоб нарешті феодали−високопосадовці не створювали нам кріпосний лад, для громадян України, а самі животіли за рахунок збіднілого народу. Те, що влада зараз робить, я вважаю, що вона готується до якогось нового геноциду проти українського народу, проти бідноти українського народу, щоб наших пенсіонерів не було 14 мільйонів, а стало 400 тисяч. Ото вам і мета пенсійної реформи!

Сергій Сергеєв, науковий співробітник:

− Нова пенсійна реформа найвигідніша для службовців вищого владного ешелону. Їм продовжується пенсійний вік, хоча їх і так неможливо звільнити з теплих посад. Люди, які працюють на фізичних роботах, і так у нас зношені, як ото механізми, будуть помирати на роботі, ще не доживши до пенсії.
Підвищення пенсійного віку особливо для жінок, це – дискримінація, адже не всі вони домогосподарки, а працюють на різних роботах, а умови її далеко не такі, як у європейців.

Олександр Жогалко, підприємець:

− На мій погляд, треба спочатку ретельно розібратися з Пенсійним фондом, адже з нього одні беруть багато, іншим пенсіонерам мізерна частка перепадає. Що тут скажеш? Несправедливі пенсії – несправедливе суспільство. Треба всі привілейовані пенсії скасувати, і пільги, якими користуються при виході на пенсію, теж. Тобто, потрібна докорінна реформа, але не таку як нам пропонує нинішня влада, при якій тягар лягає на просту людину. Працівники правоохоронних органів і військові не повинні виходити на пенсію в такому ранньому віці, як зараз – це ж не умови військових дій.

Любов Юдова, музейний працівник:

− Вважаю, неправильно зробили, що для жінок підвищили пенсійний вік. Адже нинішнє покоління через несприятливу екологію та інші чинники, не має такого здоровʼя, як раніше, хоча були війни і голод. До того ж, в Україні розміри пенсій дуже незначні, ціни на продукти галопом скачуть вверх, комунальні платежі зростають, а субсидії − тільки для відводу очей та й то їх виплачуватимуть при відповідних умовах. А тому люди і стурбовані, бо якщо так далі відбуватимуться процеси в суспільстві, то людям не вистачить пенсії не тільки на найнеобхідніше, а навіть на оплату комунальних платежів. І якщо взяти до уваги, що вступає в дію закон, при якому, якщо не сплатив за комунальні послуги, можуть відібрати житло, то складається враження навмисного знищення простих людей.

Тетяна К., безробітна:

− Пенсії сьогодні не відповідають тим умовам, в яких ми живемо. Субсидії, якими уряд хотів продемонструвати турботу про простих людей, не покривають навіть мінімальних витрат, особливо це відчутно на селі, де багато незаможних селян. Через «зношеність» на роботі, страждатиме психіка, в результаті буде більше хворих людей. Спробуй протягти до встановленого пенсійного віку. Одній моїй знайомій, яка працює в комунальній сфері, 48 років, так вона вже зараз каже, що через важку роботу (взимку сніг ломом роздовбує в центрі міста, влітку теж чорнову важку роботу виконує) не дотягне до пенсії…

Василь П., підприємець малого бізнесу:

− Нова пенсійна реформа направлена на знищення української нації. І голодом морили, і на війні мільйони гинули, а тепер ось по-новому… Складається враження, що хтось поставив за мету до такого завершення, а інші «хтось» виконує задумане кимось. Я би назвав такі підходи влади, як сучасний безкровний метод. Пенсійну реформу спланували непрофесіонали, а ті, хто не знає яким чином вийти із складної економічної ситуації, в яку самі ж і привели, тобто рекетири, які під прикриттям реформ накопичують свій капітал. І все далі дивляться, як ще більше зідрати з людей задля свого збагачення. А тому і вигадують ось такі псевдореформи.

Микола Н., експерт з хутрової справи:

− Памʼятаєте, як у 90-х роках був «модним» рекет, і рекетири обкладали усіх, хто мав відношення навіть до найдрібнішого бізнесу оброком. Потім, якщо боржник відсотки цієї данини не сплачував, його ставили на лічильник, і якщо він в установлені терміни не сплачував борг з відсотками, то відбирали нагло житло. І жодний суд не зміг допомогти, бо через можливі контр дії зі сторони боржника або з ним щось могли вдіяти, а бо з членами його сімейства могло статися непоправне. Тепер ситуація повторюється, тільки подібні прийоми з людьми вже застосовує сама влада. Чому так відбувається? Напевно, що до влади прийшли ті ж рекетири, які колись вчиняли «беспредєл». І тепер під вивіскою оманливих і брехливих реформ повторюють ту ж схему. Пеня, лічильник, ріелторські контори, відбирання квартири, залякування судами… Це все способи рекетирів.

Цікавилися думкою респондентів
Валерій СЕНЧУК та Сергій КОРДИК




Теги:пенсійна реформа, думка, Народ, Азаров, голос, Тігіпко


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Однобокий опрос получился. А почему не опросили богатых людей - бизнесменов, депутатов, госчиновников, представителей партий? Вот их "думку" было бы интересно послушать!
avatar
3
Хто "під руку" попався, у того і запитували. А в принципі, я б так не сказав, що однобокий, адже тут представлені представники майже з усіх сфер. До того ж, офіційну точку зору в газеті, де було вміщено і вищенаведені опитування, а, можливо, в чомусь і своє бачення, висловив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Петро Кулініч. Тут його інтерв`ю: http://siver.com.ua/news....20-6912
avatar
2
А про що, вибачте, їх питати? Якщо депутати чи держчиновники, то вони забезпечили собі безбідну старість, і їм та пенсійна реформа "до лампочки". Бізнесмени самі собі заробляють, своєю працею. А от простим людям доведеться несолодко.
avatar