реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Під Москвою зносять український храм

Місто Богородськ під Москвою давно стало центром українського православного життя в Росії - владика Адріан (Старина), що перейшов до Київського патріархату з московського, створив спочатку і монастир, і безкоштовну їдальню, і православну гімназію.

Але ще в 90-і роки за вказівкою московської патріархїї це все було відібрано - за допомогою "Омону". Владиці Адріану навіть руку зламали. Пригадую - якраз тоді я був на аудієнції в Патріарха Філарета, коли він по телефону отримав цю звістку московського "братолюбія"...

Православні Богородська, які не приймають московське сергіянське православіє, перейшли у свій власний храм, що збудували на викупленій землі. Всі технічні і архітектурні дозволи є.

Проте московська патріархія, з чисто християнської любові, звісно, ніяк не може змиритися з тим, що росіяни моляться за патріарха київського, а не московського. По місцевому телебаченню розказують всілякі гадості про київський патріархат, аж до того, що благословляють убивати людей на Донбасі. Переплутали просто - замість розказати про себе, приписали свої дії іншим.

Тепер же, як повідомив священик Святослав Скороход, що служить у богородському храмі, влада через суд провела рішення про знесення храму Київського патріархату. Громада подала апеляцію, але сподівання на чесний її розгляд нема.

Думаю, у відповідь треба застосовувати дзеркальні дії: за богородський храм відібрати у московського патріархату, наприклад, Троїцький собор у Чернігові. Тим паче, що він збудований гетьманом Мазепою і є українською національною пам'яткою. А за храм Київського патріархату, що відбирає російська окупаційна влада у Криму, забрати Почаївську лавру. Окупанти розуміють тільки силу.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Богородськ, Київський патріархат, російсько- українська війна, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar