реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

"Певна група людей" хоче приватизувати садибу Костомарова?

Запитання про судове рішення, яким зупинено реставраційні роботи в садибі Миколи Костомарова, прокоментував сьогодні на прес-конференції голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.
Мова йде про садибу дружини видатного українського історика та письменника, товариша Шевченка, члена Кирило-Мефодіївського братства Миколи Костомарова у селі Дідівці Прилуцького району. Садиба перебуває в аварійному стані. І останнім часом заступник голови Верховної Ради Микола Томенко разом з народним депутатом Валерієм Дубілем (обидва представляють блок Юлії Тимошенко) зініціював відновлення садиби. Але рушенням суду роботи зупинені.

Володимир Хоменко:" Мова йде про те, що певна група осіб хотіла змінити юридичний статус пам"ятки, яка має загальнонаціональне значення. Тому суд і прийняв таке рішення. Але ж суд не заборонив здійснювати благодійність і продовжувати реставраційні роботи. До речі, на відновленні Батурина було задіяно дуже багато коштів приватних осіб, але ж ніхто не ставив питання про переведення пам"ятки у приватну власність".

Голова Чернігівської обласної державної адмінітсрації також передав меценатам звернути увагу на частину садиби -- майстерні по виготовленню рушників, яка занепадає. "А рушники звідти йшли навіть у Санкт-Петербург -- столицю Російської імперії", -- наголосив В.Хоменко.
Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:Дідівці, М.Томенко, Костомаров, В.Хоменко, Чернігівська ОДА, В.Дубіль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar