реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Перезавантаження громадської ради

Початок змін у нормативній базі щодо громадських рад закладено у постанові Кабінету міністрів від 8 квітня 2015 р. № 234 ( див. http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=248124741).

І хоч вона організаційних проблем радикально не вирішує, однак це сигнал, що наявна ситуація з участю громадськості в управлінні державними справами не влаштовує ні владу, ні інститути громадянського суспільства. Інша річ, що демократія у цій сфері, не ставши міцно на ноги, має ознаки до обмежувань (це зафіксовано, наприклад, у положеннях постанови про тимчасовість громадських рад, лімітування кількісного складу до 35 членів ).

Наочний і типовий приклад тому – безпорадності громадських активістів за пасивного спостерігання влади - ситуація у Громадській раді при Ніжинській райдержадміністрації.
26 травня відбулося чергове засідання Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації. Вперше головував Юрій Анатолійович Римський.

Говорили про незадовільну організацію роботи цього дорадчо-консультативного органу, адже за три місяці діяльності не з’явилося жодного розпорядчого документа виконавчого органу влади. З іншого боку через це у членів ГР пропадає інтерес до відвідувань засідань.

Щоб вийти з глухого кута вирішили:

наступне засідання провести за участі апарату РДА, узгодити механізм взаємодії на основі річного плану роботи;

виключити з членів ГР Назаренко Валентину Іванівну, а ряд інших членів попередити про можливе виключення за систематичне невідвідування засідань.

Знову бурхливо обговорювалося питання незадовільного ставлення до пацієнтів, які перебувають у критичному стані, у районній лікарні. До такого висновку дійшли через наглу смерть у лікарні Миколи Миколайовича Науменка, попереднього голови ГР.

Запропонували РДА розглянути стан медичної допомоги у райлікарні хворим у вкрай тяжкому стані, розробити за участі громадськості систему оцінювання лікарів, вишукати можливість матеріального стимулювання справжніх фахівців.

Це питання також винесли на наступне засідання Громадської ради.

А в Чернігові обласна адміністрація продовжує байдуже спостерігати за імітацією громадської ради...



Теги:медична допомога, Чернігівська ОДА, Ніжинська РДА, громадські ради


Читайте також



Коментарі (0)
avatar