реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Пенсійну реформу -- на обговорення!

Національний Форум профспілок України вимагає провести всенародне обговорення Законопроекту про так звану «пенсійну реформу». Підставою для цього є той факт, що проект Закону «Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» було внесено на розгляд Верховної Ради з порушенням принципу соціального діалогу - без попереднього обговорення профспілками та стороною роботодавців. Про це повідомляє прес-служба НФПУ.
У профспілках звертають увагу на те, що текст Закону «Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» та супроводжуючі до нього документи стали доступні на сайті ВРУ лише сьогодні, 21 грудня, в той час як сам Законопроект був зареєстрований у Парламенті ще 13 грудня 2010 року.

«Усунення громадськості від процесу обговорення законодавчих актів, які торкаються їх прав та інтересів, є порушенням принципів соціального діалогу. Це не може не викликати обурення, адже реформа пенсійної системи торкається кожного працюючого українця та тих, хто сьогодні вже на пенсії», - зазначають у профспілках.

Як наголошують у НФПУ, ухвалення Закону повинно відбутися тільки після його відкритого всенародного обговорення. Проведення громадського обговорення за тим же принципом, що мав місце під час ухвалення Податкового кодексу є неприпустимим, і може викликати чергові акції протестів.

Текст Законопроекту «Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», порівняльна таблиця та аналітична записка розміщенні на сайті НФПУ http://www.nfpu.org.ua , де доступні широкій громадськості.



Теги:Тігіпко, пенсійний вік, пенсійна реформа, Верховна Рада, профспілки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"Національний Форум профспілок України" - на самом деле работает на власть (любую, которая у руля).
"Як наголошують у НФПУ, ухвалення Закону повинно відбутися тільки після його відкритого всенародного ОБГОВОРЕННЯ" - "обсуждение" - это очередная показуха - "Мели Емеля - твоя неделя".
avatar