реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Пенсійний вік для жінок буде підвищено

Вирівнювати пенсійний вік чоловіків та жінок протягом 10 років – фантастика, трудову діяльність населення, скоріше за все, подовжать вже у 2011 році. Таку думку в коментарі ІМК висловив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.
"Немає в них 10 років. У них навіть року немає. Тому що, за моїм прогнозом, десь восени 2010 року почнуться серйозні невиплати пенсій в Україні, бо зараз на це немає грошей", - повідомив О.Соскін.

Він зазначив, що "зараз на часі вихід на пенсію покоління 50-х років, найбільш чисельного покоління", через що кількість пенсіонерів щороку збільшуватиметься "десь мінімум на мільйон".

"Зараз в Україні 14 млн пенсіонерів, наприкінці року буде 15 млн, у 2011 році буде 16 млн… А де гроші на всіх брати? Тому єдиний варіант - зробити так, щоб люди не виходили на пенсії і не зростали пенсійні видатки. Отже, їм треба збільшити пенсійний вік для жінок та чоловіків до 65 років. І це буде зроблено вже наступного року. В цьому році вони вже повинні закласти ці умови на наступний рік", - повідомив О.Соскін.

Нагадаємо, як повідомляв ІМК, Президент України Віктор Янукович вважає за необхідне вирівняти пенсійний вік жінок і чоловіків протягом 10 років. Про це йдеться в програмі реформ, оприлюдненій на сайті глави держави. Водночас народний депутат від ПР Вадим Колесніченко заявив, що "подібні інновації можливі лише при підвищенні якості та умов життя".

ІМК




Теги:пенсійна реформа, пенсійний вік, пенсії, Соскін, невиплата пенсій, реформи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar