реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Пенсійна реформа уже розпочалася?

Міністерство праці і соціальної політики надіслало всім силовим структурам України лист, який зобов"язує внести пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства з питань пенсійного забезпечення військовослужбовців з метою зниження дефіциту Пенсійного фонду і забезпечення його збалансованості.
Як чітко заявлено у листі, це робиться на виконання пропозицій Світового банку та Міжнародного валютного фонду. Нагадаємо, що вони пропонують Україні підвищити пенсійний вік, зменшити численні пенсійні пільги. Зокрема, Світовий банк пропонує здійснити у пенсійній сфері рфвність жінок з чоловіками і підняти пенсійний вік жінок до рівня пенсійного віку чоловіків. Для цього щороку на півроку збільшувати пенсійний вік жінок.

До листа, направленого в силові структури, додавався опитувальник, який містить пропозиції щодо скорочення витрат на пенсії, проти кожного пункту якого працівники силових структур повинні були вказати очікувану економію — в мільярдах гривень і відсотках до ВВП -- про це пише авторитетна українська газета "Дзеркало тижня".

Опитувальник містить пропозиції обмежити пенсії працюючих пенсіонерів — до 50%, але не нижче від прожиткового мінімуму, а також обмежити максимальну пенсію в абсолютному вираженні (6000 грн.) замість встановлення її на рівні 12 прожиткових мінімумів.

Крім того, розглядається пропозиція припинити виплати дострокових пенсій до досягнення встановленого законом пенсійного віку, а також заморозити спеціальні пільгові пенсії і доплати, які перераховуються з державного бюджету.

Крім цього, пропонується можливість відмінити підвищення пенсії на 1% за кожен рік трудового стажу, який перевищує 20 років для жінок і 25 років чоловіків, також пропонується оподатковувати пенсії на доходи фізичних осіб і встановити коефіцієнт страхового стажу на рівні 1%.

Серед можливих найважливіших структурних заходів з перегляду системи нарахувань пенсій, згідно опитувальника, значаться наближення пільгових пенсій до загальної пенсійної формули, збільшення необхідного стажу для отримання мінімальної пенсії до 25-30 років для жінок і до 30-35 років для чоловіків.




Теги:Дзеркало тижня, мвс, пенсійна реформа, спецпенсії, Світовий банк


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
І що запропонували Мінпраці силові міністерства?
avatar