реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх порівняв Путіна з Гітлером

Патріарх Київський і всієї Руси- України Філарет освятив унікальний іконостас Катерининської церкви Чернігова, щойно встановлений майстрами з Рівного. Він виготовлений у стилі українського бароко, має 12 метрів висоти і вражає досконалістю дерев'яної різьби.

Ікони виготовили майстри з Луцька - тепер Катерининська церква є єдиним храмом на Чернігівщині, в іконостасі якої - портрет святого мученика - кошового отамана Петра Калнишевського. А також, крім традиційних ікон, є зображення чернігівського князя Михайла і боярина його Федора, святих Феодосія Чернігівського та Іоанна Тобольського.
Роботи над іконостасом будуть тривати - зокрема, передбачено встановлення гербів козацьких полковницьких родів Чернігівщини.

Людей було так багато, що в храмі не вміщалися. Приїхали вірні Київського патріархату і з Корюківки, Ніжина, Козельця, Городні. З Патріархом служили митрополити - Переяслав- Хмельницький і Білоцерківський Єпіфаній та Львівський і Сокальський Димитрій з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм. Серед священиків був і православний ієрей з Франції.

За Божественною Літургією молилися голови обласних адміністрації та ради Валерій Куліч і Ігор Вдовенко, міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, народний депутат Сергій Березенко і меценат, чи кажучи по-старинньому ктитор Андрій Мацола.

Патріарх вручив медалі "За жертовність та любов дор України" батькам загиблих воїнів та волонтерам.

А в проповіді Патріарх Філарет порівняв Путіна з Гітлером, зауваживши: "Гітлер мав набагато більше сили, ніж Путін, але війну програв. Програє її і Путін. Тому, що Бог з тими, з ким правда. Українці - миролюбна нація, ми ні на кого не нападали і зараз переживаємо ворожу агресію. Тож правда - за нами. А значить, і з нами Бог".



Теги:Сергій Березенко, іконостас, патріарх Філарет, Чернігівська єпархія, Катерининська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar