реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Оголосити олігархат ворогом України - пропозиція чернігівських рухівців

З'їзд Народного Руху України, що має відбутися 28 травня у Києві, може стати визначальним для виведення партії до активної політичної боротьби і перемог. У цьому переконана конференція обласної організації НРУ, що прийняла "Чернігівський меморандум до з'їзду".

"Наша віра у відродження Народного Руху, - говориться в документі, - базується на консервативних цінностях українського суспільства, яке у вогні російсько-української війни різко повертається до національної бази, без якої неможливе виживання в сучасному глобалізованому світі. Також ми бачимо, що українські виборці все більше розчаровуються не тільки в лівих партіях, але і в тих, на позір радикальних, що насправді обслуговують інтереси олігархів, прикриваючись дбанням про народ і обставляючи себе та свою свиту маєтками, землями і мільйонами вкрадених доларів, що й зберігаються у кубишці замість банку. Створення кількох партій з використанням слова «Рух» також свідчить про майбутній поворот українського виборця до ідей і платформи Народного Руху".

Проте чернігівські рухівці впевнені, що необхідні зміни у стратегії і тактиці партії, щоб "не лишатися партією лише розділів зі шкільних підручників і героїчної боротьби за незалежність України".

Досвід участі у місцевих виборах в Острі, Дніпровському, Комарівці, Мені та по округу до Верховної Ради свідчить: виборці готові прислухатися до Руху, готові актуалізувати Рух, але за умови чіткості його стратегічних позицій.

У Чернігівському меморандумі говориться про гостру потребу виробити позицію щодо продажу землі, адже ця тема спекулятивно використовується «Батьківщиною» та «Свободою» з їх соціалістичними, лівими поглядами.

Нагадуємо, що минулого року чернігівський Рух розпочав тему повернення так званих колгоспних лісів у власність ОТГ і це активно підтримали Семенівська та Новгород-Сіверська районні ради, ніколи не помічені у симпатіях до націоналістичних організацій.

Чернігівські рухівці переконані, що Рух міг би пропагувати створення системи територіальної оборони на базі демобілізованих учасників АТО, переходячи до теми вільного продажу зброї. Адже сьогодні анекдотична ситуація, коли навіть лісники не мають зброї і змушені мовчки спостерігати за вирізанням дубів та інших цінних дерев озброєними браконьєрами. Така ж ситуація в інспекторів рибоохорони, охоронців заповідних територій – навіть дядько з дробовиком виглядав би успішнішим захисником…

Говорить меморандум і про потребу ліквідації в Україні районного поділу, передачі земель поза межами населених пунктів у розпорядження ОТГ, непомірність розриву між багатими і бідними.

Цікавою є позиція щодо взаємин з Росією: "Тут, на нашу думку, рухівці б мали повести широку просвітницьку кампанію щодо майбутнього розпаду РФ і загроз для України, що звідси виникають. Як один із етапів вироблення нашої стратегії пропонуємо в Качанівці – місці традиційних зустрічей українських та російських діячів культури позаминулого століття – розпочати під егідою Руху українсько-російські зустрічі".

Та головне, що пропонують рухівці Чернігово- Сіверщини визначити з'їздом - це оголошення олігархічної системи першим ворогом українського народу. "Адже саме олігархат не дає життя Україні. В усіх сферах – від воєнної ситуації до питань культури. І тут позиція НРУ могла би виокремитися вимогами повернення стратегічних об’єктів у державну власність (облгази, обленерго тощо), припиненням монополії Ахметова в багатьох галузях тощо. Адже коли сьогодні будівництво нових виробничих потужностей гальмується нахабно непомірними тарифами за підключення до електромереж власниками обленерго, що мають коріння у Росії – така ситуація нічого спільного не має ні з ринком, ні зі здоровим глуздом", - говориться в Меморандумі.

Саме Рух має чітко і постійно говорити про те, що непомірний, здирницький розрив доходів між багатими і бідними, та ще й якщо ті багаті завдяки доступу до державних ресурсів (всякі НКРЕ, Укрпошта, НАБУ, НАЗК, «Нафтогаз України», судді тощо), не може вважатися нормальним і веде до соціального вибуху.

Чернігівський меморандум був прийнятий делегатами конференції НРУ одноголосно і після редакційних правок буде поширений серед делагатів з'їзду.

Прес- служба обласної організації НРУ



Теги:олігархат, Народний Рух, чернігівський меморандум


Читайте також



Коментарі (0)
avatar