реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Офіційно: вирок полковнику Гребенюку

За апеляцією прокуратури Чернігівської області скасовано виправдувальний вирок та засуджено службову особу за перешкоджання проведенню мирних акцій протесту у період часу Революції Гідності

Вироком апеляційного суду Чернігівської області задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та скасовано виправдувальний вирок суду першої інстанції щодо одного з керівників УМВС України в Чернігівській області, якого прокуратурою області обвинувачувалося у зловживанні службовим становищем та умисному незаконному перешкоджанні громадянам у реалізації гарантованих їм Конституцією України прав на проведення мирних зборів та мітингів у період часу Революції Гідності.

Підставою для оскарження прокурором виправдувального вироку суду першої інстанції були неповнота судового розгляду та невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи.

Апеляційним судом винесено новий вирок, яким правоохоронця визнано винним у скоєнні злочинів за ст. 340 КК України (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та призначено основне та додаткові покарання у межах санкцій відповідних норм Кримінального кодексу України - 3 роки позбавлення волі, із звільненням від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на 1 рік, із штрафом 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 грн). Про це повідомила прес- служба обласної прокуратури.



Теги:гребенюк, прокуратура Чернігівської області, розгін євромайдану


Читайте також



Коментарі (0)
avatar