реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Одеська лінія інформбезпеки

Семінар з інформаційної безпеки в Одеській обласній державній адміністрації, проведений Інститутом імені Пилипа Орлика, показав, що Одеса щодня доводить свою українську орієнтацію. Картина маслом!

Розлом у Одесі пройшов 2 травня, коли проросійські провокатори заманили масу людей у Будинок профспілок на Куликовому полі і завезена раніше речовина подушила 47 людей. Фактично ці смерті поламали плани Путіна по бліцкригу Одеси. Нині на Куликовому полі більше міліціонерів, ніж протестувальників, які, як переконує напис на поваленій бетонній плиті, «нє сдаютса»…

Начальник одеської міліції Іван Катеринчук, з яким я зустрівся після семінару в його офісі на Єврейській, 12, переконаний, що нині ситуація – під контролем: «Я не можу сказати, що тут уже все владнано, але основні схеми поламано – і політичні, і кримінальні. Міліція Одеси пережила кілька випробувань з часу 2 травня – це і бійка в кафе «Ібіца», і багатотисячний концерт «Океану Ельзи», інші масові заходи, і скрізь довела свою ефективність». Одесити маркують генерала Катеринчука, як чернігівця і мені це було й приємно…

До речі, він же й запевнив, що з боку Придністров’я Україні не варто очікувати загрози –там лише 3 тисячі російських військ і в разів висування в Україну Молдова з видимим задоволенням прихлопне нарешті цей задавнений анклав російської агресії. Молдова – читай Румунія…

«З діагнозами все зрозуміло, з рецептами напружено» - констатувала радник голови Одеської обласної державної адміністрації Зоя Казанжі щодо інформаційної безпеки в регіоні. «Одеса завжди хизувалася – ми не українці, не росіяни, ми – одесити, - каже пані Зоя. – Зараз люди готові вмирати на війні, але не за те, щоб далі крали. 80 відсотків одеситів уже в травні хотіли бачити Одесу в складі України, але 90 відсотків мають тотальну недовіру до влади».

В той же час вона вважає, що інформаційну війну Україна програла. Не знаю, але одеська преса, яку мені вадься побачити – відверто і густо проукраїнська. Я маю змогу її порівнювати з кримською пресою часів спокійних, довоєнних – і це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Зрештою, коли громадський активіст Леонід Штекель завів платівку про «насільствєнную українізацію прі Ющенко», то не тільки я вигукнув «Да ви шо!», але й редактори районом зашуміли не схвально.

У сучасному світі війни виграє не зброя, а інформація. Як влучно зауважив хтось із одеситів на семінарі, Америка не програла жодної битви у В'єтнамі, але програла війну. Я ж можу додати, що Росія по факту війну виграла з Грузією, але в сприйнятті світу - програла.

Тож і ми не можемо так просто спостергіати ні за голосом Москви на радіо "Ера", ні за провокативними "Вєстями", ні за гулянням російської брехні з телеканалів, які таки вільно приймають на Донбасі, попри серйозні надування щік членами Нацради та Держтелерадіо.

Василь ЧЕПУРНИЙ

На фото: знаменитий балкон на Дерибасівській



Теги:Одеська ОДА, Іван Катеринчук, інформаційна безпека, Куликове поле, Одеса


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Дивна заява що Україна програла інформаційну війну РФ.
Насправді  держава не брала в ній участі, тобто вважала Рф інформаційним спонсором, а не агресором.
Тож все попереду. Треба відкривати нарешті інформаційний фронт
avatar
2
Абсолютно згоден. Більше того - Україна зараз виграє інформаційну війну. Звісно, не в Росії, але ж хіба про неї мова? А може ті, що кажуть про програш, все так і міряють мірками Росії?
avatar
3
Отож...
На Чернігівщині досі партизанка в інформаційній сфері від волонтерів замість продуманої і організованої державної політики.
Всі обіцянки нової влади щодо реформування ЗМі і заміни вічних блазнів і пристосуванців  хоча б на керівних посадах  у ЗМІ виявилися брехливими.
А друковану пердплатну газету  "Сіверщину" взагалі забили як останього могиканина.
Отож...
avatar