реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Обласна рада: номенклатура перемогла радикалів і "обламала" Ляшка

Сьогодні під час першої сесії сьомого скликання Чернігівської обласної ради депутати обрали головою кандидата від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»» Ігоря Вдовенка. Він набрав 35 голосів. Він ледве встиг попрацювати кілька місяців керівником обласного департаменту освіти. За його конкурента - Олега Авер’янова віддали голоси 29 депутатів. Нагадаємо, що нині в обласній раді - 64 депутати.

Не допомогла радикалу і присутність народного депутата Олега Ляшка та його соратників.

Після таємного голосування Олег Ляшко публічно звинуватив "укропівців", що вони продалися за гроші. Сергій Журман цього, на жаль, не чув. Адже за арифметикою - голоси Радикальної партії Ляшка, "Батьківщини" та "Укропу" становлять разом в облраді 31, а за Авер'янова проголосували 29. Насправді ж просто більшість депутатів дуже добре знають хто такий Авер'янов - і не тільки прилуцькі. Бурхливі кримінальні 90-і ще не у всіх забулися... Та й голосування ж таємне.
Якщо ж прийняти на віру слова Ляшка, що всі 4 депутати від "Укропу" продалися, тоді виходить, що за Авер'янова голосували депутати від "Опозиційного блоку"? Отже, у Ляшка з регіоналами була таємна домовленість?

Оскільки БПП і "Батьківщина" разом входять у правлячу коаліцію у Верховній Раді, було б логічним створити і в Чернігівській обласній раді коаліцію сил, які хочуть реформ в Україні - тобто з додаванням "Укропу". Але Валерій Дубіль покерував своїми однопартійцями так, щоб вони голосували за його соратника і друга з тих буремних 90-х - Олега Авер'янова. Таким чином БПП довелося йти на об'єднання з "Нашим краєм" та Аграрною партією.

Зрештою, тими самими 35 голосами першим заступником голови обласної ради обрано 68-річного Валентина Мельничука.

Насамкінець Олег Ляшко заявив, що в кабінеті заступника начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій Олега Авер'янова проходить обшук. І чого боятися, якщо ховати нічого?

Марко ЄВРОПЕЄЦЬ



Теги:Олег Ляшко, БПП, Наш край, Чернігівська обласна рада, РПЛ, Ігор Вдовенко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
ДИВНА ВІДМАЗКА: ДОВЕЛОСЯ.
І до чого так можна довестися?
До Януковича-2
avatar