реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Нумізматів піймали у Грем'ячі

У Чернігівській митниці ДФС повідомили, що напередодні свят у пункті пропуску «Грем’яч» Чернігівської митниці ДФС співробітники митниці спільно з працівниками УСБУ в області та прикордонниками припинили спробу вивезення за межі України старовинних монет.

Добірку з 5-ти монет виявили під час спільного митно-прикордонного контролю рейсового автобуса, що прямував з Києва до Москви під керуванням громадянина України. При проведенні огляду особистих речей пасажирів у одного з них – 37-річного мешканця Сумської області - виявили монети з металу жовтого кольору (ймовірно із золота) номіналом «5 рублей» Царської Росії.

Найстаріші три викарбувані у 1898 році, ще дві - у 1899-му та 1901-му. Усі монети переміщувались з приховуванням від митного контролю: кожна з них була вкладена у окремий пакетик, загорнута у папір та обмотана клейкою стрічкою. Загальний пакунок знаходився у нагрудному кармані верхнього одягу чоловіка і був пред’явлений до митного контролю лише на вимогу інспектора митниці. Громадянин пояснив, що придбав монети в Україні по ціні 100 доларів США за кожну і вивозив з метою подальшого перепродажу. Про це "Сіверщину" повідомив сектор комунікацій відділу організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області.

За попередньою оцінкою вартість монет становить понад 12,5 тисяч гривень. Митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками ч.1 статті 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю». Санкції даної статті передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів та їх конфіскацію, у разі якщо громадянин протягом року вперше притягується до відповідальності за аналогічне порушення митних правил.



Теги:Контрабанда, нумізмати, Грем'яч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar