реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Новорічний революційний анекдот від кобзаря Нечепи

- Діду, ти на Майдані був, - запитав онук у дідуся.
- Був.
- А революцію там бачив?
- Не бачив.

- А чому не бачив?
- Не бачив, бо її там не було.
- Як це не було?
- Ніяк не було.
- Ти хоч знаєш, козаче, що таке революція?

- Р-е-в-о-л-ю-ц-і-я , - розпочав розповідати дід,- це великий переворотний посох. Ось бери до рук оцю палицю та уважно слухай. Ділимо цю палицю на три частини. Верхня частина - царі, князі, бояри, принцеси і все царське придвор'є з казною та багатствами. Середня частина палиці - робітники, селяни, школярі і студенти,інтелігенція і ще багато, багато талановитого, працьовитого православного люду різних професій. Нижню частину палиці складають злодії, п'яниці, повії та багато всякої нечисті по всьому царству. Зрозумів?
- Зрозумів,- відповів онук.

- Тепер переверни палицю догори ногами і дивись, де тепер цар, а де повії. Отак буває під час революції. На майдані революції не сталося. Палиця переламалась і повії притулитись до царів. Тепер наш революційний посох складається із двох частин. Треба добре подумати і ще раз цю палицю перевернути.

Якщо зуміємо перевернути - відбудеться революція, і до влади прийдуть люди отієї частини палиці, яка працює і будує. Отоді і ми збудуємо Державу собі, як це уже зробили багато людей світу. Тоді у нас і пісню українську на Новий Рік на телебаченні почуєш, і мова наша, і культура буде у великій пошані. Будемо жити заможними і непереможними. Зрозумів?

- Я все дуже добре зрозумів,- відповів дідусеві онук.

Василь НЕЧЕПА, кобзар - характерник



Теги:революція, Василь Нечепа, казка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar