реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Нова 500-гривнева купюра: стережіться підробок!

Національний банк України з 11 квітня 2016 року вводить в обіг банкноту номіналом 500 гривень зразка 2015 року. Розмір банкноти – 75х154 мм. Переважаючий колір банкноти – бежевий.

На оновленій купюрі портрет Григорія Сковороди розташовано у центрі, а не ліворуч. Зображення Києво-Могилянської академії на зворотному боці купюри переміщено з правого боку на лівий.

Для людей з послабленим зором біля лівого краю банкноти, у нижньому куті, розміщено елемент у вигляді трьох крапок зеленого кольору .

Окрім візуальних змін запроваджено додаткові елементи захисту купюри від фальшування. З-поміж майже двох десятків таких елементів — коричнева полімерна стрічка із зображенням числа 500 та графічного знаку гривні. При зміні кута нахилу купюри змінюватиметься напрямок руху фонового зображення стрічки.

Національний банк України пропонує детально ознайомитись з особливостями оновленої купюри на своєму сайті та закликає у разі відсутності захисних елементів або їх невідповідності зазначеним вимогам пред`явити банкноту у відповідні відділи грошового обігу НБУ в регіонах України або управління Національної поліції.



Теги:нові гроші, Григорій СКОВОРОДА, фальшиві купюри, НБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar