реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Ніжинські огірочки в Росію не поїдуть

Прес- служба Російського споживчого нагляду, що виконує функції економічно- політичної поліції, заборонила ввезення в Росію (та в окупований Крим) українську консервовану продукцію. під заборону попали і знамениті ніжинські огірочки, як і вся продукція Ніжинського консервного заводу.

Заборонені також консервації одеського та вінницького заводів і фірми "Верес". Причиною названі невідповідність маркуванню, вазі, складу солі, органічних речовин тощо.

Історично ніжинські огірки вирощують в зоні навколо Ніжина радіусом 30 кілометрів. особливість смаку огірків пояснюють високим вмістом срібла та інших речовин у місцевому ґрунті.

В той же час відомий економіст Володимир Лановий переконаний: "РФ не здатна стримувати українські товари більше, ніж на чотири місяці. Продукція сілсьського господарства у нас конкурентніша, ніж в Росії".



Теги:консерви, російсько- українська війна, ніжинські огірки


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Неправду стверджує шановний економіст. Росія вже давно перейшла на європейські стандарти якості харчів, а ніжинські огірочки конкурентні хіба що в Африці. Попробуйте збути їх в Європі - нічого не вийде.
avatar
2
Звісно, ви - виробник військової продукції на російських заводах, краще знаєте за київського економіста Ланового... Та в своєму намаганні всіляко захистити Росію, Ви аплашалі - Ніжинський консервний завод 50 відсотків своєї продукції продає за кордон, в тому числі в Африку. А також у країни Близького Сходу і частково у Європу. Любіть Росію і далі, але про Україну не ... вигадуйте!
avatar
3
забув додати: у Мехіко також продають ніжинські огірки! ну, але там же нема "високих російських стандартів якості" smile
avatar
4
Ядерна зброя, у виробництві якої я брав участь, по якості не уступала американській. А термоядерну літієво-уранову бомбу еквівалентом до 60 млн. т тротилу в одному виробі американці навряд чи мають і сьогодні. А британцям та французам така зброя і не снилася. 
Значна частина ядерної зброї, до виробництва якої я був причетний, дісталася Україні - третій у світі ядерний арсенал.  Але ж недолугі керівники повернули її назад до Росії і тепер локті кусають. Адже ядерна зброя сьогодні єдина, підкреслюю - єдина гарантія безпеки та територіальної цілістності держави. Надії на те, що нам хтось допоможе силою перемогти у протистоянні з Росією, марні. Прийдеться рано чи пізно домовлятися. Не жити ж постійно у такому треморі, як сьогодні.
avatar
5
Як у воду дивився. ЗМІ повідомили, що Порошенко погодився на двохстороннє припинення  вогню і попросив Лукашенка ( не Меркель чи Байдена !) надати переговорнний майданчик. 
Я впевненний на всі сто з ким захотілося поговорити нашому Президенту. 
А от Ви, пане Василю, з третього разу не дасте правилної відповіді.
avatar
6
Собирают в цветущем Харькове

Дяди танки и в ус не дуют.

- Мама, может мы их обидели?

И они на нас негодуют?



- Понимаешь, сынок, им трудно:

Жить на что! - вот у них забота.

У них тоже есть дом и дети,

Им, как воздух, нужна работа.



- Мам, а знают они, что танки

Очень страшно потом стреляют?

- Знают, сына, они же взрослые,

Но глаза за станком закрывают.



- А давай им пошлем баранки,

Все, что есть, соберем и отправим!

Мама, нам ведь не жалко, правда?

Может, так мы их жизнь исправим...



- Ничего нам не жалко, милый!

Ты поверь, мы б как раньше жили,

Вместе трудное исправляли,

Вместе б строили и тужили.



Понимаешь, шепнул им кто-то,

Что счастливая жизнь настанет,

Если нас с тобой спалят заживо,

А на совесть броню поставят.
avatar