реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ніжинська міська рада вимагає від Януковича зупинити кровопролиття

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Ніжинської районної ради Чернігівської області

Ми, депутати Ніжинської районної ради глибоко стурбовані суспільно-політичною ситуацією, що склалася в Україні.

Ми категорично засуджуємо будь-які насильницькі дії направлені проти мирних зібрань громадян та вважаємо недопустимими дії правоохоронних органів, які привели до силового протистояння у місті Києві. Особливе занепокоєння викликає існуюча на сьогодні можливість подальшої ескалації цього конфлікту, яка може призвести до розколу суспільства та країни.

У цій складній ситуації, усвідомлюючи відповідальність кожного з нас перед виборцями, ми не можемо залишатися осторонь вищевказаних подій.

Дотримуючись європейських демократичних принципів та керуючись прагненнями збереження миру та спокою в українському суспільстві та Ніжинському районі ми звертаємось:

1. До Президента України, як гаранта Конституції України:

– зупинити насилля, вжити всіх заходів по незастосуванню силових методів проти мирних зібрань громадян;

– ретельно і об’єктивно розслідувати факти перевищення службових повноважень з боку працівників МВС України та підрозділів спеціального призначення, винних в насильницькому розгоні мирного зібрання, притягнути до відповідальності;

– дати відповідну оцінку діям посадових осіб держави, винних у порушені конституційних прав громадян України та законів України.

2. Верховній Раді України повернутися до перегляду Законів України, які були прийняті 16 січня 2014 року, не допустити блокування Верховної Ради та перейти до конструктивної співпраці.

3. До представників всіх політичних сил та громадських організацій – не допустити проявів радикалізму, організації та вчинення протиправних дій, захоплення адміністративних приміщень, проявів вандалізму та продовжити переговори з Президентом України, чітко дотримуючись досягнутих домовленостей та піти на повне перемир’я.

4. До засобів масової інформації – об’єктивно висвітлювати події.

Майже аналогічне звернення вже направила і районна Асоціації органів місцевого самоврядування “Ради Ніжинщини”.

Також 27 січня на 15:00 запланований пікет під стінами Ніжинської районної державної адміністрації. За словами його організаторів, протестувальники вимагатимуть відставки голови РДА.

Максим БІЛОУСЕНКО



Теги:кровопролиття, режим януковича, Ніжин, відставка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar