реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ніжин прощався із захисниками

Сьогодні Ніжин прощався із загиблими на сході воїнами Тахіром Башировим та Русланом Ткаченком.

Похоронна церемонія розпочалася о 12 годині у Всіхсвятському соборі УПЦ Київського патріархату, який було вщент заповнено людьми, що прийшли попрощатися із загиблими. Серед присутніх у соборі були не тільки ніжинці, але й жителі навколишніх населених пунктів. Також були присутні військові побратими загиблих воїнів. Після завершення відспівування похоронна процесія пройшла Гоголівською до пам'ятника Героям Небесної сотні.

...Про смерть Тахіра Баширова стало відомо 25 січня. Він загинув у боях під Авдіївкою Донецької області. До лав війська Тахіра призвали 28 серпня. У загиблого залишилася сім’я і двоє дітей — син цього року пішов у перший клас у першу школу.

Руслан Ткаченко загинув 25 січня неподалік міста Дебальцево. Руслан та ще двоє його побратимів підірвалися на міні. Загиблий воїн народився 30 липня 1993 року. Навчався в школі №10. Був мобілізований до війська 3 серпня. Воював на сході країни у складі 128 бригади.

На панахиді біля пам"ятного знаку Героям Небесної Сотні, яку відслужив архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій, приєдналися представники інших християнських конфесій - греко-католики та протестанти... Люди не приховували сліз, деякі ставали на коліна... Багатолюдна процесія йшла вулицею Гоголівською повз кафедральний храм та чоловічий монастир Московського патріархату... Ніхто із священиків УПЦ - прихильників патріарха Кіріла, навіть не вийшов на поріг, щоб схилити голову перед загиблими земляками...
о.Олександр МОРОЗОВ






Теги:Чернігівська єпархія, герої АТО, російсько- українська війна, Всіхсвятська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar