реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Ніжин був на порозі надзвичайної ситуації

19 січня Ніжин був під загрозою оголошення надзвичайної ситуації. Протягом 15-19 січня в інфекційне відділення Ніжинської центральної міської лікарні на стаціонарне лікування потрапило 5 вихованців дитячого садка №1. Діагноз: гострий гастроентерит (уточнена етіологія – ротовірусна інфекція) доправили двох хлопчиків – 2011 та 2014 років та трьох дівчаток – 2012 і 2014 років народження.

Про це було оголошено на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На якій були присутні: відділ НС та ЦЗН, зокрема начальник відділу Геннадій Чернишов, керівництво управління освіти Ніжинської міської ради, медичних закладів.

Геннадій Чернишов зазначив, що наразі про оголошення незвичайної ситуації у Ніжині не йде мова, адже стан дітей середньої тяжкості, дві дитини вже виписані з лікарні.

Головний лікар Ніжинської міської лікарні Олександр Костирко підтвердив : «Стан дітей стабільний. Середньої тяжкості. Лікування маленькі пацієнти отримують в повному обсязі, ліками забезпечені. Захворювання ротовірусна інфекція – це, грубо кажучи, грип кишкової форми. Який передається навіть через брудні руки».

Наразі Управління Держпродспоживслужби в м. Ніжині проводить перевірку та встановлює джерело інфекції.Нежатин



Теги:надзвичайна ситуація, кишковий грип, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar