реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Не твоя війна" - "Океан Ельзи"

Гурт “Океан Ельзи” презентував кліп на нову пісню “Не твоя війна”. Відео мало з’явитися на екранах не раніше осені. Але безперервні смерті на фронті, підступність ворога, та найголовніше – байдужість, у дечому, самих українців – усе це змінило плани, зазначають Патріоти України з посиланням на ТСН.

В неділю 26 квітня ефірі ТСН.Тижня, пролунала нова пісня Славка Вакарчука “Не твоя війна”.

У ній, за словами автора, – рецепт, як же нам жити далі і чия насправді війна. Провокативною є не тільки назва пісні, а й відео. У ньому – жодного кадру з війни, тільки символи. Знімання нового відео тривали в режимі суворої секретності, з майданчика було заборонено викладати до Мережі бодай селфі.

У кліпі знявся не лише “Океан Ельзи”, а чотири сотні шанувальників гурту. “Люди з різних куточків: і з Криму, із Заходу, із Сходу, із Києва, із Центру. Із цією піснею були пов’язані переживання великої кількості загиблих людей, які вже восени проявилися в Україні. Коли написав приспів (я написав його швидко, буквально за 15 хвилин), я зрозумів, що це буде пісня про причини, а не про наслідки”, – говорить Святослав Вакарчук. Швидко з’явилась і назва – “Не твоя війна”.

Та в пісні про війну немає жодного кадру зі справжньої війни. На цьому наполіг британський режисер Говард Грінхол. Він працював для Стінга та Джорджа Майкла, і до Києва приїхав спеціально заради “Океану Ельзи”.

Головним символом кліпу є монета – на одному її боці добро, на іншому зло. І українці, каже Святослав, так само весь час покірно чекають, на який же бік упаде вона, як вирішить доля, замість того, аби взяти цю долю в свої руки.

“Пісня про те, що війна – постійно з внутрішнім ворогом. Своїм страхом, своєю байдужістю, своїм “моя хата з краю”, своїм консерватизмом. Усі ті речі, які не дозволяють вигравати в світі. Це мій крик душі – давайте не ходити по колу”, – наголошує Святослав Вакарчук.

Патріотизм, каже лідер “Океану Ельзи”, означає не просто любити свою країну, прапор або гімн. Це означає робити щось власними руками і пишатися своїми заслугами. “Якщо українці хочуть відбутися як нація (і я вірю, що вони хочуть), то рано чи пізно добро переможе, і в кінці нашого відео ми все показуємо”, – говорить Святослав Вакарчук. Патріоти України



Теги:нові пісні, українська музика, Війна, Океан Ельзи, Славко Вакарчук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar