реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Народний Рух вимагає відкритих списків на виборах

Народний Рух підсумував проміжні вибори виборів 17 липня 2016 р. заявою Центрального проводу, у якій йдеться: "Мажоритарна система стала основною причиною масового непрямого підкупу виборців на них. В умовах одномандатних округів кандидати потенційно мають більше можливостей для підкупу, оскільки зменшується ціна купівлі голосу виборця".

Активність кандидатів від олігархічних партій, спрямована на матеріальне мотивування виборців, суттєво вплинула на процес формування волевиявлення громадян та відповідні результати голосування. Ця обставина потребує термінової реакції правоохоронних органів щодо усіх фактів, які виявлені суб’єктами виборчого процесу.

У таких умовах, за наявності у конкурентів великих фінансових, медійних та людських ресурсів, національно-демократичним партіям з помірним фінансуванням вкрай важко боротися. У виборах мали можливість брати участь здебільше заможні партії та громадяни (самовисуванці).

Нинішня влада більше за попередню встановила контроль над телевізійними медіа, від прямої цензури до контролю над випуском політичної інформації. Суспільство перебуває в ілюзії конкуренції телеканалів, які належать олігархам, і не готово побачити, що насправді основні «олігархічні телеканали» узгоджують свою інформаційну політику з Банковою.

Таким чином, вибори засвідчили, що олігархат повністю контролює політичний процес в державі, який спрямований на максимальне збагачення існуючої еліти та на максимально довге її перебування при владі.

Зрозуміло, що олігархи не хочуть змін виборчої системи, бо це не дасть їм можливості скуповувати голоси виборців та займатись маніпуляціями.

Суспільство не має на сьогодні можливості гідно протистояти наростаючій узурпації влади промислово-фінансовими групами. У той же час варто зазначити, що участь на низовому рівні ідеалістів-патріотів є свідченням того, що ідейні зрушення, привнесенні Євромайданом, ще не знівельовані. А,значить, перемога олігархів на цих виборах не може вважатися остаточною, і конкурентність в українській політиці все-таки можлива.

У зв’язку з цим Народний Рух України переконаний, що потрібно внести зміни до чинного законодавства, зокрема у закони про вибори та про політичні партії. Оскільки ці вибори довели, що використовуючи комбінації з підкупом електорату та застосуванням адмінресурсу, влада може домагатися переможного результату за будь-який умов.

"Єдина умова для зміни становища – нове законодавство з відкритими списками, що дає можливість простим людям формувати народне представництво у парламенті без олігархічного втручання" - переконані в Народному Русі.



Теги:проміжні вибори 17 липня, округ 206, Народний Рух, мажоритарна система


Читайте також



Коментарі (0)
avatar