реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На Вербну неділю вбито щонайменше 36 християн

Під час вибухів у Єгипті загинула щонайменше 36 людей, десятки отримали поранення.

Про це повідомляють державні єгипетські ЗМІ, пише ВВС.

"Один вибух стався у коптській церкві Святого Георгія в місті Танта в дельті Нілу. Перший вибух прогримів у коптській церкві Святого Георгія в місті Танта в дельті Нілу, що за 130 км на південний схід від Олександрії. Там загинули 25 людей. Усередині цієї церкви перебував Патріарх християн-коптів Тавадрос II. Офіційні джерела повідомили, що він не постраждав", - йдеться у публікації.

Через деякий час стався другий вибух: пристрій спрацював в храмі Св. Марка у самій Олександрії. Там загинули 11 парафіян.

Влада привела єгипетські сили безпеки у бойову готовність через напад. Губернатор провінції Ахмад Дейф розповів державному каналу Нілу: "Або заклали бомбу, або хтось себе підірвав». Ведуть пошук вибухівок, які могли закласти поблизу.

Причини вибухів поки невідомі, але християнські меншини Єгипту часто стають мішенню ісламістів останніми роками.

Вибухи мали спричинити максимальний удар, бо люди зібралися святкувати Вербну неділю.

Насильство щодо коптських християн зросло в останні роки, особливо з 2013 року, коли військові повалили обраного президента і почали застосовувати репресії проти ісламістів.

Довідка "Сіверщини".

Копти - нащадки древніх єгиптян, всі вони є християнами. Нині за родом занять копти — переважно службовці, клерки, ремісники, торговці, робітники. Вони складають від 5 до 20 відсотків населення.
За релігією є монофізитами, частина належить до Коптської католицької церкви, є і протестанти.

Коптські християни вважають, що історія їхньої релігії починається у 50-му році нашої ери, коли апостол Марк, за переказами, відвідав Єгипет. Вони проголосили його першим патріархом і головою церкви.
Таким чином, Коптська православна церква вважається однією з найстаріших християнських громад.
Коптська церква відокремилася від Вселенської церкви в 451 році н.е. під час Четвертого "Халкідонського" Собору через розбіжності в поглядах на божественне та людське походження Ісуса Христа.



Теги:Вербна неділя, напад на християн, копти, Єгипет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar