реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

На чий млин вода? або Спілка політемігрантів

27 листопада у Москві (РФ) за адресою: Ізмайловське шоссе, б.71, готель «Ізмайлово», корпус «Вега» відбувся перший з'їзд так званого «союзу політемігрантів і політв'язнів України».

«Союз політемігрантів і політв'язнів» був заснований 23 лютого 2015 року у м. Москва (РФ). У координаційній раді так званого «СППУ» - харківський професор Олексій Самойлов, «народний мер» Миколаєва Дмитро Ніконов. Голова «Союзу»- Лариса Шеслер. Серед програмних цілей організації-«боротьба з порушенням прав людини русофобською владою в Україні».

У роботі з’їзду взяли участь 65 делегатів-членів так званого «СППУ» і 34 запрошених. Серед запрошених і делегатів з’їзду - екс -прем’єр-міністр України 2010-2013 рр. М. Азаров,колишні депутати ВРУ В. Олійник, О. Журавко, професор О.Самойлов, екс- голова Луганської обласної ради В. Голенко та сумнозвісний депутат Луганської обласної ради А. Клінчаєв.

На з’їзді «СППУ» була прийнята резолюція під назвою «Про майбутній устрій України». У резолюції йдеться про те, що нинішня українська влада є злочинною і була породжена дискримінацією за територіальними, національними і мовними ознаками. «Ця дискримінація почалася з моменту утворення держави Україна, з 1991 року. Так як державу Україна було утворено без волевиявлення громадян, то Союз політемігрантів і політв'язнів пропонує зробити перебудову на основі вільного волевиявлення громадян регіонів на договірній основі.»

За задумом російських посіпак державний устрій України з унітарного має бути змінено на конфедеративний. «Зміна національно-державного устрою України з унітарного, мононаціонального і етнократичного на конфедеративний, з урахуванням інтересів, як російської, так і української частини громадян, різних частин і регіонів країни, і інших національних меншин і груп. Створення Української Конфедерації на новій правовій основі.». У резолюції наголошується, що суб'єктами конфедерації можуть бути області України, в тому числі самопроголошені «ЛНР» і «ДНР».

Пунктом 9 резолюції передбачено «зміцнення відносин Української Конфедерації з Російською Федерацією на новій договірній основі з урахуванням змін територіального складу, і переходом Криму до складу РФ», що є прямим закликом до зміни територіального устрою України.

Свого часу, СБУ було відкрито кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність (стаття 110 КК), щодо депутатів Луганської облради під керівництвом Голенко. Кримінальне провадження було відкрито і проти самого Голенка.

«Розслідуємо цей вкрай небезпечний злочин, який скоєно на території нашої держави і який приніс численні страждання мирному населенню у містах Луганської області», - повідомив тоді Голова СБУ В.Наливайченко.

Нагадаю, 2 березня 2014 року Валерій Голенко на мітингу в Луганську зачитав рішення сесії Луганської обласної ради №23 / 1 «Про звернення депутатів Луганської обласної ради», в якому йшлося про те, що центральні органи виконавчої влади, сформовані Верховною Радою, є нелегітимними. Крім того, Голенко пообіцяв звернутися за військовою допомогою до Росії

https://youtu.be/HCi57p3ZqCg
Утім, після відставки Наливайченка з посади Голови СБУ ситуація змінюється докорінно.

27.10.2016 року Голова СБУ Грицак В. у листі за №4129/27 на депутатське звернення нардепа ВРУ Лапіна І. повідомляє, що «згідно даних Єдиного реєстру досудових розслідувань станом на 25 жовтня 2016 слідчими органів безпеки кримінальні провадження за підозрою В. Струка, С. Кравченко, В. Пристюка і В. Голенко у вчиненні злочинів не розслідуються».

Схожа ситуація і з депутатом луганської обласної ради А. Клінчаєвим. У березні 2014 року у Луганську співробітники Служби безпеки затримали Арсена Клінчаєва, який керував захопленням ОДА. З метою попередження насильницьких дій в регіоні, а також виходячи з наявності в діях Клінчаєва ознаки посягання на територіальну цілісність країни, СБУ тоді прийняла рішення про затримання та доставку його в СІЗО. Клінчаєву було оголошено підозру у насильницькій зміні чи повалення конституційного ладу, організації масових заворушень, наруги над державними символами та захоплення державних або громадських будівель.

18 листопада 2014 Голова СБУ В.Наливайченко на брифінгу в Кризисному медіа- центрі заявив, що СБУ розробила єдину базу даних людей, причетних до сепаратизму, і тепер вона є у розпорядженні і МВС, і Нацгвардії, і прикордонників. Тому, за його словами, переміщення таких осіб по Україні буде відслідковуватися, і до них будуть прийматися необхідні заходи.«У разі потрапляння їх в зону будь-якого паспортного контролю, такі особи будуть затримуватися»,- заявив тоді Наливайченко.

Незважаючи на наявність у прикордонників і СБУ єдиної бази людей, причетних до сепаратизму, яка мала б унеможливити переміщення останніх не тільки територієюУкраїни, але й закордон, 27 листопада 2016 року Клінчаєв у м. Москва (РФ) виступає з промовою на з’їзді так званого «СППУ».

ГІ «Права Справа» вимагає від СБУ порушити крімінальне провадження щодо делегатів і запрошених з’їзду так званого «СППУ», а саме: Азарова М.,В.Олійника, О. Журавко, В.Голенко, А. Клінчаєва, за посягання на територіальну цілісність країни, заклики щодо насильницької зміни та повалення конституційного ладу України.

Дмитро СНЄГИРЬОВ



Теги:Дмитро Снєгирьов, спілка політемігрантів, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar