реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

МЗС України протестує проти знущань над чернігівцем

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з нелюдським поводженням російських органів влади стосовно незаконно засудженого в Росії громадянина України Віктора Шура.

Як повідомляє прес-служба міністерства, Київ також протестує проти відмови російської сторони забезпечити доступ українського консула до нього.

«Вимагаючи від громадянина України письмово відмовитися від свого законного права зустрітися з консулом власної держави, російські тюремники вдалися до розправи над ним та до катувань: Віктора Шура помістили до одиночної камери штрафного ізолятора, де його утримували у холоді без води та їжі, що спричинило погіршення стану його здоров’я», – йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ України вкотре вимагає від російської сторони припинити протиправні дії щодо громадян України, які незаконно утримуються в Росії за політично вмотивованими справами, а також забезпечити їхнє право на зустріч з консулом.

Наприкінці минулого року у МЗС заявляли, що в Росії щонайменше 17 українців утримують за політично вмотивованими обвинуваченнями.

"Сіверщина" розповідала про катування Шура - сина чернігівського ювеліра, звинуваченого Росією у шпигунстві за завданням Держприкордонслужби України. Детальніше читайте тут: http://siver.com.ua/news/u_brjansku_katujut_politv_39_jaznja_z_chernigova/2017-04-10-20437



Теги:Шур, політв'язні, російсько- українська війна, МЗС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar