реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Міський голова Чернігова перевірив гуртожитки, де живуть постраждалі

28 грудня Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко особисто перевірив кожен гуртожиток, де проживають та будуть проживати постраждалі мешканці зруйнованого будинку по вул. Попудренка 16. Про це повідомила прес- служба міської ради.

Одночасно під час візиту міський голова перевіряв стан виконання ремонтних робіт в гуртожитках. Разом з ним інспектували приміщення начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик та начальник управління капітального будівництва міськради Анатолій Дзядзько.

Наразі у готелях ще перебуває 65 осіб (27 родин): готель "Придеснянський" - 41 особа (18 родин), готель "Профспілковий" - 24 особи (9 родин).

Станом на 29 грудня вже переселено 85 чоловік (31 родина):

- до тимчасового помешкання – 1 особа;

- до гуртожитку Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту (Бакуринського, 18-а) - 40 осіб (16 родин);

- до гуртожитку Чернігівського професійного ліцею побуту (вул. І. Мазепи, 78 - 44 особи (12 родин);

- до гуртожитку Чернігівського професійного будівельного ліцею (вул. І. Мазепи, 70) – 3 особи (2 родини).

Першим перевірили стан гуртожитку Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту (Бакуринського, 18-а). У цьому гуртожитку проживає 40 осіб (16 родин). За словами мешканців цього гуртожитку, загальні умови проживання тут гарні. Але в них виникло декілька питань стосовно того, що в цьому гуртожитку не було кімнати для прання білизни, пральної машини та кімнати для сушки речей. З цього приводу міський голова дав доручення, щоб у найкоротший термін була виділена кімната для сушки речей та куплена пральна машина.

Наступним для перевірки став гуртожиток Чернігівського професійного ліцею побуту (вул. І. Мазепи, 78). Цей гуртожиток здивував всіх своєю охайністю і чистотою. Сюди заселенно 44 чоловіки (12 родин). Всі кімнати в цьому гуртожитку знаходяться в гарному стані. Також вже дороблюється окрема душова кімната для переселенців та окрема кухня.

Після перевірки гуртожитку Чернігівського професійного ліцею побуту проінспектували стан гуртожитку професійного будівельного ліцею (вул. І. Мазепи, 70). В дане приміщення переселено 3 чоловіки (2 родини). Стан та ремонт цього гуртожитку не найкращий, але на даний час там проводяться ремонтні роботи, що суттєво покращать ситуацію. Єдине питання, що турбувало мешканців, це те, що на кухні була відсутня вода та мийка. Після огляду кухонної кімнати Владислав Атрошенко дав доручення негайно виправити цю ситуацію. Після закінчення ремонту до гуртожитку планується ще заселити 29 чоловік.

Останнім перевірку пройшов гуртожиток Чернігівського національного технологічного університету (вул. Ціолковського, 14). В цей гуртожиток поки що не пересилили нікого, адже там проводяться ремонтні роботи по всьому 5 поверху. Після закінчення ремонтних робіт там буде 36 кімнат. В дане приміщення заплановано поселення 89 осіб (39 родин). Ремонтні роботи плануються закінчити до 15 січня. Близько 300 тис. грн планується витрати із міського бюджету на ремонт в цих кімнатах.

Підсумовуючи перевірку приміщень, міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що найскладніша ситуація у гуртожитку Чернігівського національного технологічного університету (вул. Ціолковського, 14). Він сказав:

- Найскладніша ситуація фінансова, законодавча і з обсягом робіт - це з гуртожитком Чернігівського національного технологічного університету. Цей гуртожиток є державна власність, але ми будемо вирішувати проблему в законодавчому полі.

Також міський голова висловив задоволення гуртожитком Чернігівського професійного ліцею побуту. За його словами, там ідеальний стан, стіни пофарбовані, дах ніде не протікає, покладена скрізь плитка.



Теги:Владислав Атрошенко, постраждалі від вибуху, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Два рази звертався до міського голови ( перший раз до , а другий після трагедії ) що до перевірки схожої ситуації по вул. Текстильників , відповіді так і не отримав . То що , меру краще відвідувати постраждалих по гуртожитках ніж втрутитись та попередити біду ???
Ось моє звернення :
" Добрий день шановний Владислав Анатолійович ! Просимо вашого втручання , ( мешканці буд. 24 по вул. Текстильників ) розібратися із зведенням новобудови біля нашого будинку . Ситуація в тому що наш будинок аварійний , а саме , він стягнутий поверху (біля даху ) металевими витяжками , а новобудова зводиться на відстані близько 15-20 метрів від нашого будинку . Ми хвилюємось про можливі наслідки після зведення нового будинку . Заздалегідь дякуємо Вам ! "
avatar