реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Міський голова Чернігова хоче ліквідувати скандальне підприємство Стаха

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, після візиту 20 січня до комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста», поставив задачу перед керівником КП Сергієм Гарусом готувати пропозиції по ліквідації цього підприємства.

Про це очільник Чернігова написав на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє сайт ПіК .

Окрім цього, Атрошенко підписав розпорядження щодо створення комісії з перевірки діяльності комунального підприємства у 2015 році. Комісію очолюватиме заступник міського голови Олександр Кириченко.

У той же час, в офіційному розпорядженні міського голови не йде мова про ліквідацію підприємства. Зазначається лише, що комісія має до 5 лютого надати висновки про роботу підприємства та внести пропозиції щодо подальшої діяльності «Дільниці з контролю за благоустроєм міста».

Новопризначений керівник комунального підприємства Сергій Гарус у коментарі ПіК зазначив, що наразі мова про ліквідацію не йде, лише про створення контрольної комісії. Якщо комісія виявить факти корупції або зловживання повноваженнями, лише тоді розглядатиметься питання щодо подальшої роботи підприємства.

Які могли бути корупційні схеми на КП, Гарус не відповів, аби не бути «голослівним». Зазначив лише, що після складення акту по перевірці «Дільниці з контролю за благоустроєм міста» будуть оприлюднені результати і повідомлені місцеві ЗМІ.

Також, Сергій Гарус закликав громадськість Чернігова інформувати про можливі факти корупції та незаконні дії колишнього керівника підприємства Артема Стаха. У разі виявлення таких фактів, керівництво «Дільниці з контролю за благоустроєм міста» звертатиметься до правоохоронців.

Додамо, що під час ознайомлення з фінансовими показниками комунального підприємства, у міського голови Владислава Атрошенка виникло безліч запитань. Зокрема, щодо розміщення по місту незаконних рекламних носіїв та пріоритети у розміщенні зовнішньої реклами, коли три місяці площина стоїть без дозволу та платить лише 25% від вартості. Стосовно останнього,за словами Атрошенка, проводитиметься слідство.

Також, Атрошенко виявив схему, коли через «послуги» цього комунального підприємства сплата за землю була занижена мінімум вдвічі.

Нагадаємо, що у вересні 2015 року колишнього керівника комунального підприємства «Дільниця з контрою за благоустроєм міста» Артема Стаха правоохоронці затримали на хабарі у тисячу доларів. За повідомленням СБУ, він систематично незаконно отримував гроші від комерсантів за сприяння у безперешкодному здійсненні торговельної діяльності.

Сергій Гарус запропонував представникам громадськості ввійти до складу комісії, в тому числі запропонував це зробити колишньому керівнику прес- сулжби дільниці Стаха Владиславу Савенку. Але той відмовився, зіславшись на конфлікт інтересів.



Теги:дільниця благоустрою, Владислав Атрошенко, дільниця Стаха, Сергій Гарус, Владислав Савенок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar