реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Микитась хоче купити банк. Щоб врятувати від закриття?

Депутат Верховної Ради від Чернігівщини, забудовник Максим Микитась та російський бізнесмен Павло Фукс подали в Національний банк документи на покупку Промінвестбанку.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на інформоване джерело.

У прес-службі НБУ підтверджують, що двоє громадян України подали пакети документів для погодження набуття прямої істотної участі в Промінвестбанку, але не називають їх імен.

Національний банк розглядає документи протягом трьох місяців з дня отримання повного пакету відповідних документів. Вони надійшли в квітні.

Фукс - бізнесмен, який народився в Харкові і довгий час прожив в Росії. Він засновник девелоперської компанії MosCityGroup. Микитась з 2010 по 2016 рік обіймав посаду президента однієї з найбільшої будівельної корпорації "Укрбуд". У серпні 2016 року він виграв вибори до Верховної Ради у мажоритарному окрузі в Чернігові.

Промінвестбанк станом на початок 2017 року обіймав 11-е місце серед українських банків за розміром активів. Вони становили 34,3 млрд гривень. Банк належить російській корпорації "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності (Зовнішекономбанк)", її частка дорівнює 99,7151% акцій.

Нагадаємо, що 16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік стосовно ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" через їх приналежніть російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.
ПіК



Теги:Промінвестбанк, Фукс, Максим Микитась


Читайте також



Коментарі (0)
avatar