реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Масштабна пожежа на Чернігівщині

У Корюківському районі рятувальники ДСНС, сільські вогнеборці та протипожежні підрозділи лісокористувачів ліквідували пожежу 7 будівель овочесховищ на загальній площі понад 8 тис. метрів квадратних.

Про це "Сіверщині" повідомили в У ДСНС у Чернігівській області.

27 серпня о 16:45 до Служби порятунку "101" у Корюківському районі надійшло повідомлення про пожежу 5 будівель овочесховищ та 2 металевих ангарів сільгосптовариства "Забарівське" у с. Забарівка, що за 20 км від районного центру.

Близько 16:00 охоронець підприємства помітив загоряння в одному з металевих ангарів. Спроби чоловіка загасити пожежу вогнегасником результатів не дали, адже вогонь по утеплювачу з легкозаймистого пінополістиролу швидко розповсюджувався по конструкціям будівлі. Охоронець сповістив про подію керівництво сільгосппідприємства та викликав місцеву пожежну команду. Проте, дорогоцінний час було втрачено.

О 16:40 сільські вогнеборці прибули на місце події і викликали районний державний пожежно-рятувальний підрозділ. Лише о 16:45 повідомлення про пожежу надійшло Корюківським рятувальникам. Вогнеборці районного підрозділу Управління ДСНС в області, які прибули за викликом, оцінили обстановку і залучили додаткові сили і засоби, адже на той момент дерев'яні дахи складських будівель та металеві ангари були майже повністю охоплені полум'ям. Загальна площа пожежі склала понад 8 тис. метрів квадратних.

Пожежу о 19:20 локалізовано, а о 23:45 остаточно ліквідовано. На її гасіння залучалось 31 чоловік особового складу та 9 одиниць спеціальної техніки. Врятовано дві складські, адміністративна будівлі та п'ять одиниць тракторної техніки. Не допущено розповсюдження вогню на лісовий масив.

Внаслідок пожежі знищено покрівлі 5 овочесховищ по всій площі, 2 металеві ангари та чотири одиниці техніки, з них два навантажувачі та два вантажних автомобіля.

Найбільш ймовірна причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електромереж. Збитки, завдані вогнем, встановлюється. Постраждалих немає. Приміщення овочесховищ були порожніми.






Теги:Корюківський район, ДСНС у Чернігівській області, Забарівка, пожежа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar