реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Маріуполь святкує третю річницю звільнення від рашистів

Маріуполь сьогодні святкує третю річницю з дня звільнення міста від бойовиків.
Про це в суботу повідомили в поліції Донецької області.

З цього приводу у місті проходить парад.

«Центральним проспектом рухається колона військової техніки у супроводі поліцейських авто. Правоохоронці та військовослужбовці Нацгвардії України стежать за тим, аби захід, який почнеться менш ніж за годину, пройшов за безпечних умов», - йдеться у повідомленні.

13 червня 2014 року полк «Азов» та інші спецпризначенці звільнили від проросійських бойовиків Маріуполь. Операція по звільненню Маріуполя стала переломним моментом у ході російсько-української війни і завадила подальшій окупації України.

Нагадаємо, що з квітня 2014 року Маріуполь був захоплений сепаратистами, які тероризували місцевих мешканців. Бандити захопили міську раду та інші органи влади. Саме це місто було стратегічно важливим у планах створення путінського проекту «Новоросія».

В операції по звільненню Маріуполя брали участь спецпризначенці «Азову», батальйону «Дніпро», Національна гвардія та ЗСУ. Маріуполь взяли в оточення. Озброєні проросійські терористи чинили збройний опір.

На світанку розпочалася активна фаза штурму. Штаб-квартину бойовиків зачищала штурмові групи бійців «Азову».

За підсумком спецоперації по звільненню Маріуполя було ліквідовано кілька терористів та затримано кілька десятків злочинців.

Після звільнення Маріуполя бійці «Азову» провели «Широкінську операцію». Завдяки цьому лінію фронту вдалося відсунути від мирного українського міста та убезпечити мешканців Маріуполя від постійних обстрілів російських найманців.

Фото Укрінформу



Теги:Азов, Маріуполь, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar