реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Мамонт-фест

На Коропщині 15-16 липня відбувся перший фестиваль творчості «Мамонт-фест».

Його організатором став Дмитро Селянський - фіналіст проектів «Голос країни» та «Останній герой». Підтримала проект Чернігівська міська громадська організація «Нове покоління» (керівник – Олена Рогова).

Як розповів він під час прес-конференції, мета фестивалю – відкрити для мешканців Чернігівщини, України і всього світу перлину Коропського району – Мезинський національний парк.

«Це найяскравіші, найгарніші місця нашої області за природним ландшафтом. Це багатство, яким ми маємо ділитися, відкривати для всіх людей. Чому фестиваль творчості? Мезинський парк відомий стоянками-поселеннями первісних людей, мисливців на мамонтів, які були зорієнтовані на творчість. Люди творчо виготовляли знаряддя праці, полювання. Ми також пропагуємо творчість у всіх її проявах. Саме в цих місцях знайшли найдавніший музичний інструмент в історії людства», - зазначав Дмитро Селянський під час прес-конференції.

На фестивалі було чимало цікавинок. Звучала первісна й сучасна музика, були облаштовані цікаві експозиції з експонатів Мезинського музею, зімпровізовані древні стоянки. Можна було повчитися стріляти з лука, дізнатися чимало цікавих фактів з історії та археології, поспостерігати за виготовленням первісних знарядь праці та обробкою кременя: майстер-клас провів науковий співробітник Інституту археології АН України Дмитро Ступак). До речі, саме Дмитру Вікторовичу випало розшифровувати унікальну знахідку – знайдений кілька років тому в селі Оболоння бивень мамонта з нанесеними на ньому малюнками.

А на «Мамонт-фесті» команди охочих брали участь у веселому квесті по пошуку артефактів. Любителі спортивних змагань грали у волейбол. Переможці отримали гарні призи.

Але головною нагородою дійства стала чудова липнева погода, незабутні деснянські краєвиди та прекрасний настрій гостей і учасників заходу.

Тож можна сказати, що початок гарній традиції покладено. Отже, до побачення, «Мамонт-фест»!

Інеса ФТОМОВА, журналіст.
Фото автора.






Теги:Дмитро Селянський, Мамонт- фест, фестивалі, Інеса Фтомова, мезин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar