реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Махінації здійснювались через храм московського патріархату

Слідство вважає директора ДСП "Чорнобильська АЕС" Ігоря Грамоткіна організатором незаконного перерахування державних коштів за демонтаж металу з атомної станції, який насправді не здійснюється, а також подальшої його реалізації за заниженими цінами. Про це свідчить постанова Печерського райсуду від 15 червня. Справу веде Головне слідче управління Національної поліції України.

Розслідування проводиться за фактом розтрати посадовими особами ДСП "Чорнобильська АЕС" державних коштів у великих і особливо великих розмірах, а також зловживання службовим становищем, пишуть "Наші гроші".

Досудовим розслідуванням встановлено, що починаючи з 2012 року і до цього часу проводилися тендери із закупівлі робіт з демонтажу, переробки, звільнення від регулюючого контролю обладнання та конструкцій Чорнобильської АЕС, учасниками і переможцями яких були ТОВ "Промметбуд", ТОВ "Метресурс", ТОВ " метал-сервіс плюс ", причому, ці фірми є пов'язаними. З цими компаніями укладені договори про виконання робіт і послуг, частина з яких насправді не запускалися. Разом з тим демонтовані та радіоактивно забруднені металеві конструкції реалізовувалися за заниженими цінами.

Легалізація коштів здійснювалася шляхом переведення їх на рахунки Свято-Іллінської парафії Української православної церкви московського патріархату м. Славутич Київської обл., звідки вони прямували на рахунки іноземних компаній, однією з яких є естонська компанія мастей GZU OU. Слідством встановлено, що протягом 2013-2015 років службові особи ДСП ЧАЕС перерахували понад 17,87 млн ​​грн на підприємства з ознаками фіктивності за нібито виконані послуги, а також закупівлю товарів. Серед таких фірм називаються ТОВ "Буденергомонтаж", ТОВ "Строй Перспектива", ТОВ "Уайт Роял", ТОВ "Активінвест Груп". Крім того, посадові особи ДСП ЧАЕС також привласнювали частину міжнародної технічної допомоги, яку протягом 2015-2016 років держпідприємство отримує від різних країн світу у вигляді коштів на придбання будівельних матеріалів, приладів, металевих конструкцій тощо.



Теги:московський патріархат, Іллінська церква, Славутич, Чорнобильска АЕС, махінації


Читайте також



Коментарі (0)
avatar