реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

ЛНР/ДНР: повернення у радянські 20-і чи африканські 90-і?

З окупованих проросійськими терористами частин Луганської та Донецької областей останнім часом надходять дивні новини.

Так, у ДНР шириться «патріотичний» рух дітей, так звані «нові піонери ДНР». Про це ще у грудні повідомляли ЗМІ.
http://www.62.ua/news/1067339

Так, новоявлена дитяча організація має за взірець комуністичний рух піонерів у СРСР. І називатиметься «захаровці» — від імені вождя ДНР Олександра Захарченко. У грудні у Донецьку вже зібрали перший з’їзд організації, де презентували символіку «захаровців».

Сам Захарченко привітав створення організації, хоча назва «захаровці» йому не сподобалась. Принаймні, це він заявив журналістам.
http://vlasti.net/news/231880

Основна задекларована мета організації — виховувати «нове покоління республіки» у дусі патріотизму, інтернаціоналізму та «цінностей ДНР», хоч би який зміст її творці вкладали у ці взаємовиключні поняття. В організацію вступають діти від 10 до 14 років. Для молодших, від 7 років, придумали підготовчу організацію — «орлята». Самі ж ідеологи створення «захаровців» не приховують історичних паралелей із радянськими піонерами.

Чи завершиться таке сліпе копіювання радянських штампів ідеологією та ностальгією за піонерами та комсомольцями? І що саме ініціатори цього проекту мають на увазі під «патріотизмом» по відношенню до терористичної організації ДНР?

Окремі ЗМІ припускають, що проект «захаровці» є насправді ініціативою ФСБ Російської Федерації. І припускають, що справжньою метою є створення у майбутньому воєнізованих формувань із дітей та підлітків (очевидно, що за ДНР дорослі вже не бачать сенсу воювати, а ось з дітей в ранньому віці ще можна виліпити фанатиків «народної республіки»).
https://dnr.one/novosti/151-vojna-i-vklad-detej

Чи підуть засновники «захаровців» далі? Навчатимуть дітей, як і радянських піонерів, «стукати» на батьків та родичів «в органи»? Виявляти «шкідників» у школі, вдома?

А може наважаться навіть дати дітям зброю? Діти з автоматами Калашникова — такі фото знайомі усім із повідомлень про збройні конфлікти в країнах Африки. Саме дітей та підлітків використовували озброєні загони у деяких країнах Африки, змалку привчаючи до неймовірної жорстокості. Такий формат війни набув поширення у 90-х роках ХХ століття.
До речі, за залучення дітей до збройної боротьби організаторам світить Гаазький трибунал.



Теги:Захарченко, захаровці, піонерська організація, російсько- українська війна, ДНР


Читайте також



Коментарі (0)
avatar