реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Липецька фабрика? Так, але нардепа з фракції Ляшка

Сім'я народного депутата від Радикальної партії Олега Ляшка - Сергія Рибалки - володіє фабрикою з виробництва снеків і сухариків в російському Липецьку. Такий факт встановили журналісти інформаційного агентства УНН, які опублікували на сайті матеріали свого розслідування.

За словами журналістів, компанія Рибалки "S. Group "має в Росії компанію-двійника ТОВ" Снек Груп ", яка виробляє ті ж торгові марки на заводі в Липецьку. При цьому російський завод зареєстрований в офшорах і приховує імена своїх реальних власників.

На початку квітня 2017 року в рамках кримінального провадження ГПУ Печерський районний суд Києва заарештував рахунки ТОВ "Снек Експорт», яке входить до складу компанії "S. Group" Сергія Рибалки. При цьому, крім гривневих і доларових рахунків, у компанії також були заарештовані рахунки і в російських рублях (в "Укрексімбанку"). Остання обставина зацікавила журналістів, які стали з'ясовувати, навіщо депутату від Радикальної партії рахунки в російській валюті.

Як вдалося встановити журналістам, в Росії існують відразу дві пов'язані між собою компанії (створені офшорними підприємствами, зареєстрованими за однією адресою), які в точності повторюють діяльність української корпорації "S.Group". Це російські ТОВ "МЕГА ТРЕЙД" і ТОВ "Снек Груп", які виробляють товари торгових марок, підозріло співзвучних з українськими торговими марками сім'ї Рибалки. Наприклад, українська торгова марка горішків "Мачо" має свого двійника в РФ - торгову марку "Мачо Хіт".

Журналісти з'ясували, що початковим власником російської ТМ "Мачо хіт" виступало українське ТОВ "Снек Експорт», яке зареєстровано на батька Рибалки - Віктора. У 2011 році цей бренд був переданий офшорній компанії СОЛДЕКС ЛІМІТЕД, яка також раніше володіла і українською ТМ "Мачо" .

Депутат з фракції Ляшка виявився власником бізнесу в російському Липецьку

Надалі, ця компанія передала права на випуск горішків зазначеної торгової марки російському ТОВ "МЕГА ТРЕЙД", що має в Липецьку свої виробничі потужності. Дистрибуцією цього продукту займається інше російське ТОВ "Снек Груп".

Пакують на фабриці в Липецьку також і насіння торгової марки "Семки", яка належить Рибалці. Тільки в Росії вони називаються "Російські сємки".

Така схема передачі прав для брендів дозволила виробляти товар на потужностях в одній країні і при цьому виводити на офшорні компанії кошти за користування торгової марки у вигляді роялті. Про те, як працює подібний бізнес Рибалки в Україні раніше також розповідали в своєму розслідуванні журналісти програми "Схеми".

Сам народний депутат Рибалка передбачувано заперечує будь-який зв'язок з російськими компаніями. Його компанія "S.Group" опублікувала на своєму сайті прес-реліз, в якому заявила, що ніколи не володіла фабриками в Росії. При цьому в прес-релізі вважали за краще не уточнювати, яким чином торгова марка українського виробника перейшла у володіння російської компанії і за яким правом в Росії триває її виробництво.Вести- UA net



Теги:липецька фабрика, Сергій Рибалка, Радикальна партія Ляшка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar