реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Лідер ніжинських робінгудів пішов на фронт

Лідер ніжинських «робінгудів» відправився в зону АТО, на цей раз боротись проти терористів, – ЗМІ

Із Ніжина на фронт вирушила третя рота зведеного батальйону територіальної оборони. Хлопці щойно повернулися з «гарячої точки» і вже за день вирушили знову на передову. Вони воюють у складі добровольчих формувань «Азов» та «Дніпро».

Для багатьох із них відрядження на фронт – можливість отримати статус учасника бойових дій, – повідомляє ТСН.

Владислава Поповича називають лідером ніжинських «робінгудів». У мирний час він боровся з наркоторгівлею в місті, чим дуже докучав місцевим міліціонерам. За сфабрикованою справою Поповича ув’язнили. На волю він вийшов завдяки Майдану – тепер віддає борг.

Боротися з терористами пішов добровольцем. І тепер, для себе і для інших, намагається добитися статусу учасника бойових дій.

«Я бачив людей, яких калічило. Я вважаю, командиру дуже важко вести в бій бійців, у яких немає статусу. Бо як ніяк, а командир відповідає за бійців і це потрібно в першу чергу для командира, а потім і для солдата», – каже Владислав Попович.

«Статус нашого загону – це першочергове, над чим ми зараз працюємо. Це просто необхідно для соціального захисту військовослудбовців, які їдуть зараз на схід, і для підтримки їхніх сімей», – каже Анатолій Лінник, мер Ніжина.

Хлопці зізнаються, що вдруге їхати на Схід легше, бо вже мають більше віри у власні сили, не так сильно печуться про покинуту цивільну роботу, і знають, як правильно втішити близьких, які дуже нервуються.

«Вже немає різниці, ким ми були до цього. У нас є люди в батальйоні з трьома вищими освітами і трьома судимостями, є ті, що читають Шопенгауера і Ніцше, і ті, які зупинилися на Івасику-Телесику. Тепер вони всі воїни і всі герої», – каже доброволець Борис Гумонюк.

Перед відправкою на Схід ніжинські школярі подарували воякам малюнки, листи та власті іграшки – як обереги.

Прощання недовге, у хлопців не буде часу відвідати батьків і відпочити, бо автобуси на бійців уже чекають. Сьогодні вночі ця рота має бути в повній бойовій готовності.Zik



Теги:робінгуди, АТО, російсько- українська війна, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar