реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Лєніни з Остерської міськради зникли...

Після публікації Володимира Француза про засилля радянських, комуністичних символів у раді ветеранів, що розміщена в Остерській міській раді, відбулося засідання цієї ветеранської організації. На ньому був присутній і автор статті.

Власне, засідання, як такого, ніхто не проводив. проте ми все ж поспілкувались з головою цієї ветеранської організації та ще з 5 активістами, які були там присутні.

Портрет та бюст Леніна на цей час в приміщенні вже були відсутні. Голова ветеранської організації Нікітін сказав , що після публікації вони в робочому порядку вирішили прибрати з приміщення ради ці предмети, які буцім-то забрав додому на зберігання один з ветеранів.

Святкування 9 Травня - в минулі роки там була колона з ветеранів, хоча, до речі, на цей час вже не залишилось жодного живого ветерана другої світової в Острі, а в колоні були ветерани праці, ветерани карибського кризису та їм подібні з радянськми, а в деяких і з умалатовськими медалями, червоними знаменами та іншою радянською символікою.

Голова організації Нікітін В.М. розповів, що він мав контакти з обласною ветеранською організацією, де йому порекомендували провести святкування так, як і в минулі роки,( з колоною ветеранів та копією прапора перемоги), проте виконком Остерської міськради розгянув це питання без їх участі і вирішив провести святкування в вигляді мітингу , без колон і червоних прапорів.

Володимир Француз ознайомив присутніх з відповідальністю за використання символів комунізму та тоталітаризму. А взагалі зустріч пройшла без образ, як кажуть, у діловому і конструктивному руслі.

Олександр САЛІВОН, позаштатний кореспондент "Сіверщини", член Народного Руху України.



Теги:організація ветеранів, декомунізація, 9 травня, остер


Читайте також



Коментарі (0)
avatar