реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Культурний герой" Микола Сукач - почесний громадянин Чернігова

Саме так - культурним героєм назвав його відомий журналіст Юрій Макаров зі сцени обласного філармонійного центру, де проходив творчий вечір Миколи Сукача з нагоди його 70 - річчя.

При цьому Юрій Макаров зауважив, що культурним героєм може бути і укладач асфальту на дорозі, але Микола Сукач - герой подвійно, бо створив свій оркестр "Філармонія" не на підйомі держави, а тоді, коли всі жалілися на важкі умови виживання.

Ювіляра вітали перший заступник і заступник голови обласної адміністрації Леонід Сахневич та Наталія Романова, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, начальник департаменту культури, туризму, національностей та релігії Володимир Левочко, міський голова Владислав Атрошенко. Сертифікат на 50 тисяч гривень від Чернігівської ОДА, безумовно, став хітом вечора.

Щоправда, наступного дня міська рада, проголосувавши 40 голосами "за", зробила таким своє рішення - Микола Сукач став почесним громадянином Чернігова.

Концерт же, вибудуваний майстром, був святом мистецтва для шанувальників класичної музики, яких зібрався у філармонії повен зал. Сметана і Гріг - серйозні твори - у першій частині, і твори Штрауса, вальс Борткевича у другій стали приводом для усмішок - диригент то вдягав кашкета залізничника на виконання польки "На паровозній тязі", то виходив з парасолькою на польку "Грім і блискавка".

З роси і води, маестро!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Микола Сукач, Чернігівська філармонія, Чернігівська ОДА, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar