реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Красилівка та Смолянка нарешті зможуть приєднатися до Олишівки

9 лютого 2017 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону України №4772 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад).

За це рішення проголосував 241 народний депутат. Раніше депутати від Радикальної партії Ляшка та "Батьківщини" Тимошенко голосували весь час проти, щось собі виторговуючи...

Законопроект спрощує процедуру добровільного об’єднання територіальних громад, надає право громадам за спрощеною процедурою приєднуватися до вже створеної об’єднаної громади. Він сприятиме формуванню справді спроможних громад, відповідно до затверджених Перспективних планів без порушення Методики формування таких громад.

Також в приєднаних територіальних громадах проводяться вибори депутатів ради об’єднаної громади, у той час, як вибори голови об’єднаної громади не проводяться. Таким чином, у раді новоствореної громади будуть представники від усіх територій. Тепер і Чемер Козелецького району зможе приєднатися др Кіптівської громади.

Окрім цього закону, парламент ухвалив також у другому читанні та в цілому проект Закону України № 4742 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища)».

Законопроект більш чітко визначає статус старости шляхом визначення просторових меж його діяльності, кола повноважень, підстав та порядку дострокового припинення повноважень, гарантій діяльності тощо.

За можливість об'єднання сіл різних районів в одну громаду проголосували народні депутати від Чернігівщини - Сергій Березенко (БПП), позафракційний Максим Микитась, Олександр Кодола ("Народний фронт"), Василь Амельченко (РПЛ)

Анна Романова ("Самопоміч") та Валерій Дубіль ("Батьківщина") утримались, Олег Купрієнко (РПЛ) був відсутній.



Теги:Микитась, Дубіль, Анна Романова, Чемер, Кіпті, Кодола, ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar