реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Коропські свободівці проти свавілля місцевих чиновників

Починаючи з лютого 2015 року, працівники Коропського територіяльного центру соціяльного обслуговування намагаються відстояти свої конституційні права щодо забезпечення їх заробітною платою в повному обсязі, виплати якої керівництво позбавило людей у незаконний спосіб.

Первинна профспілкова організація працівників соціяльної галузі неодноразово зверталася до керівництва Коропської РДА, керівництва области, до Чернігівської територіяльної інспекції праці з проханням посприяти колективу у цьому питанні, але всі зусилля виявилися марними.

Профспілка звернулася до Коропської районної партійної організації ВО "Свобода", також було підготовлено звернення до народного депутата України Юрія Бублика з проханням допомогти відстояти свої права та захистити від чиновницького свавілля.

На прохання працівників представляти інтереси у суді відгукнулась голова Семенівської районної організації ВО "Свобода" адвокат Олена Добровольська. 27 травня 2015 року відбулося перше засідання суду. Захисник Олена Доброволська зазначила, що наказ директора терценту соцобслуговування О.Лаврика є незаконним, оскільки порушує цілу низку норм Кодексу законів про працю.

"Одні чиновники на всю країну заявляють про достатність коштів у державному б'юджеті, а горе-директори чинять так, як їм заманеться, і кажуть, що "вони тут закон" і будуть діяти так, як їм це подобається. У результаті склалась така ситуація, коли керівник без попередження за 2 місяці та погодження профспілкового комітету, як того вимагає закон, перевів працівників на инші умови оплати праці. До того ж, наказ був виданий вибірково, а самого директора такі "персональні санкції" не стосувалися, тим паче він уже давно досяг пенсійного віку. Власне, це і обурило людей. До мене звернулися представники профспілки з проханням про допомогу. Зокрема, ми залучили журналістів із области для висвітлення цієї проблеми. Вважаємо, що увага преси сприятиме ухваленню суддею справедливого рішення та обмежить уседозволеність чиновників", – пояснює голова Коропської районної організації ВО "Свобода" Анатолій Мілюков.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»



Теги:Короп, територіальний центр соціальної доп, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar