реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Коропчанин поповнив трагічний список героїв (оновлено)

На розтяжці на східному фронті підірвався наш земляк, молодший сержант Геннадій Самусь. Про це повідомили чернігівські волонтери.

Загиблий на Донбасі боєць, молодший сержант Геннадій Самусь родом із Коропа.

На російсько- українському фронті він воює з літа минулого року. Його бойова кличка - Амур.
Ось як пише про нього Дмитро Мірошниченко: "Йому було лише 23 роки. Він пройшов дві ротації на Зеніті - четверту (лютий-квітень та липень-вересень 2015), його поливали з градів, мінометів та САУшок, а загинув він, підірвавшись на міні. Я назавжди запам'ятаю цього скромного та привітного хлопця, який ніколи не ліз поперед товаришів. Коли у вересні минуого року я приїхав на Зеніт, а зранку побачив, що в мене в машині пробитий бак, Аур зробив все, щоб допомогти мені у фронтових умовах. І не його вина, що зробити цього він не зміг".

Із сайту Чернігівської обласної державної адміністрації:
Самусь Геннадій Васильович, народився 25 липня 1993 року у селі Краснопілля Коропського району Чернігівської області. У 2010 році після закінчення Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, вступив до Конотопського професійно-технічного училища Сумської області, де опанував професію газоелектрозварювальника та автослюсаря.

Займався боксом, брав участь у змаганнях різного рівня. Мав нагороди.

На строкову військову службу був призваний 23 квітня 2013 року. Проходи службу у м. Василькові Київської області у другій військовій частині А-2860 Повітряного командування Військово-повітряних Сил України, де отримав військову професію старшого водія-механіка. Через рік по закінченню строкової служби Геннадій уклав короткостроковий військовий контракт на особливий період і продовжив службу у м. Броварах Київської області.

Згодом написав рапорт про направлення його для проходження подальшої служби у зоні АТО.

Військову службу проходив у районі Донецького аеропорту (опорний пункт «Зеніт») у складі зведеного загону Військово-повітряних Сил України «Дика качка».Під час служби отримав звання молодшого сержанта, неодноразово нагороджений армійськими і військовими відзнаками.

18 березня 2015 року отримав кульове поранення у руку, проходив лікування у Красноармійському військовому госпіталі Донецької області.

Загинув 2 лютого 2016 року внаслідок мінно-вибухових травм у районі міста Лисичанська Луганської області.



Теги:донбас, Короп, російсько- українська війна, Амур


Читайте також



Коментарі (0)
avatar