реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Конвертцентр накрили!

На Чернігівщині правоохоронцями припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з обігом 50 млн грн.

Завдяки скоординованим прокуратурою Чернігівської області заходам співробітниками податкової міліції в рамках кримінального провадження за фактом фіктивного підприємства та ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 212 КК України) припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру.

У ході слідства проведеним комплексом негласних слідчих (розшукових) дій правоохоронцями отримано фактичні дані про незаконну діяльність групи осіб, які на території Чернігівської області організували діяльність «конвертаційного центру» з місячним обігом 50 млн грн з метою прикриття незаконної діяльності з переведення безготівкових коштів у готівку, штучному завищенні податкового кредиту з ПДВ для суб’єктів господарювання реального сектору економіки міст Києва та Харкова, Чернігівської та Донецької областей, шляхом проведення безтоварних фінансово-господарських операцій з реалізації тютюнових виробів.

До діяльності «конвертаційного центру» було залучено 14 підприємств з ознаками фіктивності, зареєстровані на малозабезпечених осіб за грошову винагороду.

Процесуальними керівниками за участі працівників оперативного управління ГУ ДФС зідно ухвал Новозаводського районного суду м. Чернігова 27.05.2017 проведено 6 обшуків.

За їх результатами виявлено та вилучено фінансово-господарські документи, чорнові записи, печатки підприємств з ознаками фіктивності, комп’ютерну техніку, магнітні носії інформації, готівкові кошти в сумі 325 тис грн, понад 268 тис пачок тютюнових виробів на загальну суму 6,5 млн грн, які документально оформлені на підприємства з ознаками фіктивності та незаконно зберігались на неліцензійних складах.

Наразі слідство триває, його хід перебуває на контролі прокуратури області.



Теги:конвертцентр, прокуратура Чернігівської області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar