реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Конфлікт управління майна з "Просвітою": прес-конференція

Вирішення конфлікту довкола виселення «Просвіти» з приміщення по вулиці Хлібопекарській зрушило з мертвої точки.

Так, 20 березня, під час прес-конференції, керівник Фонду комунального майна області Андрій Бунін пообіцяв винести питання продовження оренди приміщення за зниженою ціною на розгляд депутатів обласної ради. Про це пише сайт ПіК

Як відомо, конфлікт розпочався із того, що у кінці минулого тижня «Просвіта» отримала лист від Фонду із вимогою звільнити займане приміщення. Чиновники мотивували це тим, що у «Просвіти» є борг за оренду приміщення. Або, був варіант платити 8 тисяч гривень щомісяця за його оренду.

У той же час, як на прес-конференції розказав голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Олександр Шевченко, вони подавали відповідний лист про продовження оренди на голову обласної ради Ігоря Вдовенка. Той, перенаправив лист на Фонд, який у свою чергу, мав підготувати відповідний проект рішення, винести його на розгляд депутатської комісії а потім на сесію обласної ради.

Однак, так як у «Просвіти» на цей момент був борг за оренду, Фонд так і не подав проект рішення депутатам, пояснив Бунін.

«Питання про виселення не йде. Зовсім не так»,- пояснював Андрій Бунін. Хоча за підписом його заступнка "Просвіта" отримала саме таку вимогу.

Він також зазначив, що і в старому договорі про оренду, її вартість складає 8 тисяч гривень. Однак, так як «Просвіта», як громадська організація просила знизити оренду, то кожного місяці вони платили 1100 гривень. Тож, так як вони невчасно сплатили борг і написали листа на зменшення оренди – зараз мають платити по 8 тисяч гривень.

Шевченко наголосив на тому, що громадський сектор не має змоги щомісячно сплачувати по 8 тисяч гривень оренди і ще й плюс за комунальні послуги.

У той же час, якщо найближчим часом обласна рада прийме рішення про зменшену оренду для «Просвіти» з січня цього року, ті платіжки, які прийдуть за ці два місяці з орендною платою по 8 тисяч гривень, будуть відкликані. І «Просвіта», як і раніше, платитиме 1% від оціночної вартості приміщення.

Відзначимо, що Андрій Бунін наголошував на тому, що так, як «Просвіта» не може платити таку оренду, їм пропонувалося інше приміщення по вулиці Старобілоуській, 25. Однак, так, як «Просвіта» орендує приміщення на Хлібопекарській ще з 1992 року, то переїжджати в інше вони звісно не хочуть.

Багато громадських діячів звинувачували фонд комунального майна та обласну раду у тому, що вона вже має якісь комерційні плани для цього приміщення. Бунін же запевнив, що жодних планів немає, і не має осіб, які б хотіли орендувати дане приміщення. Наче це й не він казав публічно про комерційну привабливість просвітянського приміщення...



Теги:Чернігівська обласна рада, Олександр Шевченко, чернігівська Просвіта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar