реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Коментарі на вбивство Нємцова: початок чисток по-сталінськи

"Він був містком між Україною і Росією. Пострілом убивць це зруйновано. Думаю, не випадково. Не сумніваюся, вбивці будуть покарані. Рано чи пізно", - написав Порошенко.

Опозиційний політик Борис Нємцов застрелений увечері в п'ятницю, 27 лютого, в центрі Москви. До нього під'їхав білий автомобіль, з якого було зроблено кілька пострілів. Потім машина зникла. Від отриманих поранень політик помер.

Путін цинічно заявив, що це замовне вбивство - цинічно, бо саме він і є головним замовником. Те ж саме, до речі, він говорив, коли було вбито двох інших його ворогів - Литвиненка у Лондоні та Політковську у Москві.

"Вбивство Бориса Нємцова показує, що Росія скочується у темряву терору проти власного народу", - президент Литви Далія Грібаускайте.

"Вбивство Сергія Кірова у 1934-му році позначило початок "Великого терору" в СРСР", - нагадує блогер Андерс Остлунд (не плутати з економістом Андерсом Аслундом - прим.).

"Спробую здогадатись. Вбивство Нємцова стане виправданням для ще більшого наступу на дисидентів, яких звинуватять у вбивстві свого ж. Правильно? Хотів би я побачити Путіна перед Міжнародним кримінальним судом. Можна помріяти", - оглядач Макс Бут.

"Путін дав російським бойовикам вбивати від імені Росії закордоном. Тепер війна повернулась до Росії", - політичний аналітик Сем Грін.

"Порівняння із 1930-ми здається більш доречним ніж будь-коли. І не лише для Росії", - політичний експерт, професор Ендрю Мічта.

"Було би втратою часу розмірковувати, що означає це вбивство, бо почерк очевидний. Якщо ти проти Путіна, твоє життя нічого не варте", - російський опозиціонер Гарі Каспаров.



Теги:Гаррі КАСПАРОВ, сталінські чистки, російська опозиція, режим Путіна, Грибаускайте, вбивство Нємцова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar