реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Колона московського патріархату

Зі Спаського собору, побудованого, коли Москви і в проекті улусу Золотої Орди ще не було, вирушила сьогодні колона московського патріархату протестувать проти законопроектів, які внесені на розгляд Верховної Ради.

Один має номер 4511, яким дозволяється ініціювати припинення діяльності релігійних організацій за співпрацю з терористичними угрупованнями, та 4128, яким передбачено надання дозволу релігійним громадам безперешкодно змінювати підпорядкованість релігійним центрам. УПЦ Московського патріархату вважає, що ці законопроекти – проти них. На злодію шапка горить?

Митрополит Амвросій очолив це дійство. Але йому було комфортно і під прапорами відвертої московської колони - ПСПУ Наталії Вітренко. Не муляло йому протистояння, влаштоване московською церквою під Катерининською церквою. Як і пропаганда проти НАТО, за Росію, проти незалежності України, що безперервно проводилася кілька років в ординському наметі під українським храмом.

Перший законопроект цілком логічний, адже, скажімо, в одеському монастирі та в Святогірській лаврі (Донецька область) купчилися проросійські бойовики. Зрештою, під виглядом "Даров волхвов" швендяв Україною офіцер ФСБ Гіркінд, так званий Стрєлков, на руках якого кров українських військових та мирних жителів. Власне, і керівник резидентури московської церкви митрополит Онуфрій називає російсько- українську війну "гражданскою". Певно, ті "гражданє" дійсно в шахтах чи в його монастирських келіях дістали танки, гранатомети, "Гради" тощо...

Що ж до законопроекту, яким передбачено право парафій переходити в іншу церкву - то воно властиво українське: завжди, навіть ще і в 19 столітті, деякі українські парафії вибирали собі священника та дяка. Цілком логічним є їх право переходити в той чи інший патріархат. Та Москва розуміє, що тікатимуть саме від її ставлеників.

До речі, мало не на аналої Спаського собору, окупованого Москвою, та Троїцького, що збудований гетьманом Мазепою, лежать так звані ікони царської сім'ї, а в лавках продається відповідна шовіністична література. А глава "незалежної УПЦ МП" митрополит Онуфрій регулярно їздить на засідання Синоду РПЦ у Москву, членом якого він є. Тож не дуріть голови, гаспада московські попихачі!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:московський патріархат, митрополит Амвросій, УПЦ МП, ПСПУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar