реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Коли українці моляться за перемогу над окупантами, РПЦ веде ходу

На початку липня Українська православна церква Московського патріархату організувала на Київ дві хресні ходи – із Заходу та зі Сходу України.

Ходу паломників супроводжують одіозні політики-регіонали, а медійний супровід здійснюється пропагандистами часів Кучми і Януковича. Серед учасників паломництва є люди в камуфляжі, з георгіївськими стрічками, портретами Миколи ІІ, спортивні молодики, яких раніше помітили в рейдерських атаках і провокаціях.

Під час моніторингу профілів соцмереж російських бойовиків і військових злочинців, волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm виявили серед людей хресної ходи громадянина Росії, який має посвідчення, видане Єкатеринбурзьким єпархіальним управлінням РПЦ.

Навіть самі служителі цієї церкви серед цілей ходи вбачають не лише духовний, а й політичний підтекст.

Звичайно, за допомогою хресної ходи Московський патріархат переслідує досягнення низки цілей, одна з яких - демонстрація розколотості українського суспільства, прихильності українців ідеї «русского міра» у той час, коли Верховна Рада України звернулася до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням повернення автокефалії Православній Церкві в Україні. Адепти «русского міра» мають намір аргументувати перед Константинополем та всім Православ’ям, що українській церкві не потрібна ніяка автокефалія, що українцям прекрасно у Московському патріархаті.

Російська православна церква прославляє загарбання українських територій, Кримську єпархію УПЦ МП уже подаровано РПЦ. Сьогодні кримські священики УПЦ МП закликають дітей служити вірно Росії.

А в цей час український народ молиться про перемогу над окупантами, про вигнання їх з Криму, про звільнення українського Донбасу. Кращі сини і дочки України взяли до рук зброю, щоб захистити свою Батьківщину, а для кліриків УПЦ МП Крим – це Росія, Україна - лише канонічна територія Російської православної церкви, українська влада - безбожна.

Останнє, відповідно до канонів та приписів РПЦ, зокрема згідно з прийнятими на Архієрейському соборі РПЦ у 2000 році «Основами социальной концепции Русской православной Церкви» та «Основных принципов отношения Русской православной церкви в инославию», означає - обов’язок вірних цієї церкви зайняти позицію громадянської непокори. Отож УПЦ МП налаштовує своїх вірян та клір проти України. І це відбувається під час війни українців з державою, в якій ця церква є одним із стовпів пануючого режиму.

Варто також зазначити, що хресній ході Московського Патріархату передувала серйозна підготовка в підконтрольних терористам ЗМІ. Так, планомірно упродовж кількох місяців тривають спроби дискредитувати в інформаційному просторі проект створення Української помісної православної церкви. Колишні регіонали-зрадники розповсюджували і розповсюджують статті про захоплення Лаври й інших святинь та закликають до створення в Україні «потужного православного руху (братств) на захист віри», під яким мається на увазі захист російських інтересів в Україні.

Тому організована УПЦ МП хресна хода сприймається українцями виключно як організований Росією захід, потенційно небезпечний з точки зору можливих провокацій, диверсій, конфліктів у тилу українських військових, які обороняють Україну від поневолювачів.

Народний Рух України вважає неприпустимим потурання деструктивним антидержавницьким силам, використовувати цю ходу для пропаганди сепаратистських, проросійських, антиукраїнських поглядів. Тому ми закликаємо українські спецслужби, правоохоронні органи діяти на випередження, вживати негайно відповідних заходів. В іншому випадку це зроблять самі українці.

Геть з України п’яту колону російських загарбників!

Слава Україні!

Голова Народного Руху України Василь КУЙБІДА



Теги:Народний Рух, російсько- українська війна, хресна хода, п'ята колона


Читайте також



Коментарі (0)
avatar