реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Хто вивів захисників комуностел?

Не вірю, що міський голова Владислав Атрошенко здався перед натиском півтора десятка захисників "дєдиваєвалі" - тих, що вийшли протестувати проти заміни двох із 5 стел біля Болдиних гір. Але все ж повідомлення пройшло, що пообіцяв їх міський голова відновити.

В такому разі він підпадає під дію закону про декомунізацію за невиконання його.

Так, як і новгород- сіверський міський голова Олег Бондаренко (представник "Опоблоку"), що так і не виконав ні закон, ні розпорядження голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча про демонтаж пам'ятника Лєніну. Тепер ним має зайнятися прокуратура - за пропаганду комуністичної ідеології, яка прирівняна до нацистської.

В той же час варто нагадати, що в Чернігові таки зняли бюст організатору "краснава казачєства" Віталію Примакову. Чому його тримали до останнього - невідомо. Жодної логіки - хоча були рішення експертної ради, комісії по топоніміці, є висновки Українського інституту національної пам'яті... Для чого було кілька місяців тримати напругу і провокувати радикально налаштованих хлопців на пошкодження бюсту?!

Точно так - як правильно зауважив журналіст Павло Пущенко - буде і зі стелами. Не хочете цивілізовано - буде знесено силою.

Це ж чекає і новгород- сіверський пам'ятник. Але в цьому разі ситуація буде розгортатися ширше - проти міського голови зріє невдоволення більшості депутатів міської ради, молодих (і не дуже) депутатів і я прогнозую бунт проти міського голови. Тим паче, що інші справи - господарські не йдуть у нього аж так добре...

Цікаво з'ясувати питання журналістки Ольги Макухи - хто вивів захисників стел на протест? У таку спеку? До стел, які, в принципі, не є аж такими знаменними - типові тьмаві совєтські лубочні картинки. Отак просто самі зібрались молоді люди - і вийшли? Не вірю (навіть без Станіславського).

До речі, стели мають не демонтовані, а замінені - на зображення з правдивою історією, а не комуністичною брехнею.

Називають першозачинщиком депутата міської ради від "Батьківщини" Андрія Вареника, що відзначався адекватністю, але щось таки сталося. Чи з ним, чи з партією, бо пригадую, як і у Сновську саме "Батьківщина" була головною силою проти повернення місту історичної назви, захищаючи Щорса...

Зрештою, нічого дивного - якби доктор Геббельс 50 років після війни балакав по німецькому радіо, то і німці були би проти денацифікації...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Владислав Атрошенко, Сновськ, декомунізація, Примаков, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar