реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Хто платить за землю в повітрі?

Хто сплачує податок за землю під багатоквартирними житловими будинками

Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні жилі будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками.

При приватизації земельна ділянка може передаватися безоплатно у власність або надаватись у користування об’єднанню власників. Законодавством передбачена можливість передавання у власність чи надання в користування земельних ділянок під багатоповерхівками лише об’єднанню власників будинку або підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками. Вони і стають платниками земельного податку.

А власники квартир (житлових приміщень) у багатоквартирних житлових будинках відшкодовують сплачені суми земельного податку підприємствам, установам і організаціям, що здійснюють управління цими будинками, а також об’єднанням власників будинків, у складі сум за утримання будинків та прибудинкової території.

Інформаційно-комунікаційний відділ
ГУ Міндоходів у Чернігівській області



Теги:міндоходів, Податки, приватизація, багатоквартирні будинки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar