реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: Савур- могила над Диким Полем

Нарешті взято Савур- могилу - важливу не тільки в морально-історичному аспекті (саме на Савур-могилі помирає один із трьох азовських братів з української думи), але й у стратегічному: Савур- могила контролює все Дике Поле. Фактично від Січеславщини - до Ростова. Так, до отого Дону, що в гімні, який треба відновити повністю: "Станемо, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону, в ріднім краї панувати не дамо нікому!".

Російські терористи намагалися відбити Савур- могилу: наші хлопці витримали всі контратаки. Внаслідок яких знищено 10 одиниць російської бронетехніки, біля сотні поганців, 12 артилерійських установок. І це при тому, що росіяни допомагали своїм вогневою підтримкою з території Росії.

Наша авіація за добу здійснила 10 бойових авіавильотів - знищено значну частину ворожої техніки і живої сили окупантів. Удари наносились за межами населених пунктів. проте внаслідок обстрілу в Луганську та Донецьку є загиблі серед мирних жителів. Бойовики ведуть обстріли житлових кварталів, переміщаючись по місту. Вчора на ділянці траси Донецьк-Волноваха бойовики терористичної організації «ДНР» розстріляли мікроавтобус з дітьми, яких евакуювали з дитячих будинків Донбасу. Про це повідомив Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook. Одна дитина загинула, 10 поранено.

Міністр закордонних справ Польщі Радіслав Сікорський публічно висміяв брехню Росії: "У Криму президент Володимир Путін говорив, що солдати-"зелені чоловічки" - не його. Потім визнав, що його. Говорив, що техніку, яку вони використовують, можна купити у магазині в Україні чи Росії. Прошу показати мені магазин, дати адресу, де можна купити систему "Бук", танк Т64, протиповітряну систему "Стріла".

Наразі тривають бої за Первомайськ, Торез, Сніжне. Триває операція по звільненню Авдіївки. Протягом доби загинули 10 військовослужбовців України. Наші військові знищили роту 45 полку російського спецназу, яка брала Слов'янськ під командуванням Гіркіна - Стрєлкова.



Теги:Дике Поле, російський спецназ, АТО, савур- могила, Слов'янськ, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
АТО по-американськи.
В літературі описана операція "Анаконда", яку американці провели 2002 року проти майже тисячного угрупування бойовиків "Аль-Каїди", що зосередились та укріпились в Панджщерській долині Афганістану. 
Для знищення цього угрупування, озброєного стрілеццькою зброєю, переносними ЗРК та мінометами 82 мм,  американці задіяли 9 тисяч солдат повітряно-штурмової та гірської дивізій, тисячу солдат лояльних афганців, та кілька сот спецназу своїх європейських союзників. Створили  десятикратну перевагу в живій силі. 
Спочатку американці зробили помилку і висадили на територію бойовиків невеликий десант першої черги. Десант попав під перехресний вогонь бойовиків і нічого вдіяти не зміг. 
Побачивши це, американці задіяли  стратегічні бомбардувальники, винищувачі-штурмовики та бойові вертольти і 907-кілограмовими бомбами та ракетами штурмовиків-винищувачів та вертольтів знищили все, що можна було знищити. Літаки здійснили 148 бойових вильотів, а вертольоти 217 і лише після такої обробки в наступ пішли солдати.
Американці знищили білше сотні бойовіків, решта розсіялась. Американці не втратили жодного солдата, а лише 28 поранених невдало викинутого десанту. Не втратили жодного літака чи вертольоту. 
Досвід антитерористичної операції "Анаконда"використовують всі армії, що борються з терористами.
avatar