реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: передислокація на окупованому Донбасі

Блог Олега Ярчука, відомий конкретними фактами російської агресії в Україні, відновив роботу Блог Олега Ярчука.

Як пише його автор, велика перерва в роботі ресурсу пов'язана з корінними змінами в системі управління підрозділами ЗС РФ на території України. Це зажадало певної кількості часу для розкриття нових каналів зв'язку і налагодження джерел інформації всередині нових командних структур.

Коротко про зміни. Усі підрозділи ЗС РФ на території України передані в безпосереднє управління ФСБ РФ. Оперативно-штабна група ГШ ЗС РФ "Радомисль" розформована. Безпосереднє оперативне управління покладено на оперативно-штабну групу "Рокот".

Керівник має документи на ім'я Коростишева Юрія Павловича, підполковника ВС РФ. Загальна кількість військ на момент передачі командних функцій становила 27 893 в \ с. Крім того в розпорядження ОШГ "Рокот" передані два вертолітних і один авіаційний підрозділ зі складу ПВО ЗС РФ (кількість і склад уточнюється).

За ГШ ЗС РФ залишена функція забезпечення ротації підрозділів на вимогу. За структурами Південного військового округу залишені функції транспортування, евакуації і медичного обслуговування. Підрозділи 739 осмбат ВВ МВС РФ (* окремий спеціальний моторизований батальйон внутрішніх військ, Іжевськ.) І Одон ВВ МВС РФ виконували функції загороджувальних загонів виведені з території України. Функції загороджувальних загонів передані до об'єднаної спеціалізованої групи ФСБ РФ "Заслін", сформованої на основі прикордонних військ РФ.

В районі Новоазовська "Заслін" вийшов на мінне поле і був обстріляний зі снайперської зброї. Результат - 4 російські окупанти загинули, один був поранений.



Теги:новоазовськ, фсб, блог Олега Ярчука, заслон, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar