реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: на Донбас зайшли дві тисячі російських бойовиків

Бойовики активно посилюють свої формування в Донецьку, Луганську, підтягують техніку і озброєння під Єнакієве, Вуглегірськ, Щастя і Станицю Луганську. Всього за останні декілька діб з РФ зайшли до 2 тисяч найманців.

Про це у Фейсбуці повідомив керівник групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук.

"У Донецьку відзначається різке посилення формувань бойовиків. Упродовж декількох останніх діб в цей н.п. додатково перекинуті до 1,5 тисячі бойовиків "з других ешелонів". Основна частина - найманці з громадян РФ. У Київський район Донецька прибула батарея 203-мм самохідних знарядь 2С7 "Піон" (5 одиниць). Також у Донецьк прибуло близько 15 бензовозів, на тягачах перекинуті три танки Т-80 з Росії", - написав він. Тимчук додав, що в Луганськ перекинуті до 500 осіб з РФ.

"Ці бойовики пройшли підготовку в навчальному центрі ГРУ ГШ ЗС РФ в Ростові-на-Дону (РФ). Основна частина - випускники "диверсійних курсів". Прибулі росіяни маскуються під "казацтво" - одягнені в папахи, штани з лампасами тощо", - відзначив керівник "ІС".

Крім того, за його словами, в район н.п. Єнакієве і Вуглегірськ перекинутий мотострілковий батальйон бойовиків, посилений 2-ма танковими ротами: в Єнакієвому відзначено до 20 БМП-1,2, а також 9 БТР-70,80 (з них мінімум 4 БТР-80А) і 6 танків; у Вуглегірськ зайшли 10 танків (в основному Т-72БА, а також 2-3 од. Т-64БВ), раніше в цей населений пункт прибуло 12 одиниць інших ББМ (в основному МТ-ЛБ і БМП-1,2).

"Бойовики "ЛНР" продовжують підтягувати техніку і озброєння до виступу між н.п. Щастя і Станиця Луганська. У районі Красний Яр, Паньківка, Глиняне, Весела Гора, Обозне, Привітне, Христове фіксується розгортання ще одного підрозділу терористів - посиленого зведеного мотострілкового батальйону з артилерією. Всього в районі виступу фіксується 15 танків, 34 одиниці бойових броньованих машин (БМП-1,2, БТР-70,80, 80А, 82А, БПМ-97 "Вистріл", МТ-ЛБ, БРДМ-2) і артгрупа (3-х батарейного складу, 6 од. 122-мм знарядь Д-30, 8 од. 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика" і 8 установок 122-мм РСЗО БМ-21 "Град"... Через Краснодон з РФ зайшла колона техніки (15 танків і 28 БМП і БТР). Під час проходження колони в районі цього н.п. на деякий час був заглушений мобільний зв'язок", - поінформував Тимчук.



Теги:донбас, Вуглегірськ, Єнакієве, Луганськ, російська окупація, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar