реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: брехня "зеленого коридора" Путіна

Росіяни так і не забезпечили обіцяний Путіним "зелений коридор" для українських добовольчих батальйонів під Іловайськом, які попали в оточення внаслідок введення окупаційних російських військ та зради командирів двох підрозділів ЗСУ.

Оточені нищаться підрозділами російської армії. Там йде відкрита війна Росії з Україною. Наразі з боями з оточення вийшли кілька десятків бійців батальйону "Донбас" та сотні "Крим". Обіцяна Президентом і міністром оборони допомога не надійшла. Досі в оточенні перебувають біля 200 бійців "Донбасу", з яких поранених більше 50.Частина українських військових здалися та потрапили в полон пораненими.

Командир 4-ї роти батальйону "Дніпро" Володимир Парасюк вийшов із оточення під Іловайськом, отримавши поранення, і наразі на шляху до Дніпропетровська. Раніше з оточення під Іловайськом вийшли зі своїми бійцями командири батальйонів "Миротворець", "Дніпро-1" та "Івано-Франківськ", бійці "Донбасу" і генерал-лейтенант Руслан Хомчак із групою воїнів.

Натомість США почали постачати допомогу українцям. Останні поставки включають шоломи, роботів зі знешкодження боєприпасів, радіоприймачі, бронежилети, індивідуальні аптечки, спальні килимки та куртки. Найближчими тижнями будуть надіслані прилади нічного бачення, тепловізори та додаткові радіостанції.

Крім того, незабаром допомогу отримає і Державна прикордонна служба України: одяг, намети, генератори малої потужності, ручні паливні насоси, інженерне обладнання, засоби зв'язку, транспортні засоби, індивідуальне несмертельне тактичне спорядження та засоби спостереження.

Сьогодні літаки ВПС України нанесли ракетно-бомбовий удар по місцях скупчення живої сили і техніки бойовиків «ЛНР» в районі Молодогвардійська і села Самсонівка Краснодонського району на Луганщині.

У відповідь бойовики відкрили вогонь по літаках із зенітно-ракетного комплексу «Панцир», розташованого у районі Суходольська Краснодонського району. Українські літаки, по кожному з яких було здійснено два пуски ракет, успішно вийшли із зони обстрілу.

Росіяни обстріляли катер прикордонної служби біля Маріуполя. Щвидще всього, це було зроблено з літаків. Росія вже відкрито застосовує і авіацію.

Місто Новоазвоськ продовжує бути окупованим регулярними частинами російської армії. Вони отримали підкріплення.

Сили антитерористичної операції в Луганській області (АТО) перейшли в наступ на терористів. Українські військові знищили понад 40 терористів, провели оперативне відпрацювання кількох населених пунктів у Слов‘яносербському районі, а також селищ Кримське і Сокольники. За минулу добу сили АТО 21 раз вступали у вогняний контакт із противником.

У Сніжному терористи закатували військового комісара Амвросіївського районного військового комісаріату підполковника Володимира Московку.

В Міноборони зауважили, що факт передачі військовослужбовцями 331-го повітряно-десантного полку збройних сил РФ українського офіцера в руки злочинців виглядає особливо цинічним на тлі того, як сьогодні українська сторона поводиться з російськими військовослужбовцями, затриманими на території України зі штатною зброєю та військовою технікою, зокрема, 10 десантниками з того ж 331-го повітряно-десантного полку, яких на даний час вже передано командуванню ЗС РФ.

У Дніпропетровській області до районних військових комісаріатів добровільно, без виклику повісткою, прибули майже 3 тис. громадян.



Теги:росіійсько- українська війна, Дніпропетровськ, Маріуполь, російська окупація, Луганськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar